Telefon for spartanske

I dag er det ingen sak å surfe på internett eller sende tekstmeldinger med mobiltelefonen. For ortodokse jøder i Israel finnes det nå et tilbud som hjelper dem å ta avstand fra slike mobiltjenester.

Operatøren Partner Communications selger nå såkalte kosher-mobiltelefoner. Disse er totalt ribbet for samtlige funksjoner unntatt to, nemlig muligheten til å ringe og bli oppringt. Om Partner Communications også kan garantere at telefonene ikke inneholder spor av svinekjøtt eller skalldyr, forteller historien ingen ting om.

Såkalte kosher-telefoner er visstnok ikke noe nytt, skriver nettstedet Textually. Det er imidlertid ikke før nå at konseptet har blitt en trend for jøder i Israel.

I tillegg til å hjelpe Israels ortodokse jøder å unngå fristelser via mobiltelefonen, hjelper Partner Communications også sine abonnenter med å unngå å snakke med kunder av andre operatører. Metoden selskapet tyr til er å tilby veldig rimelige ringepriser til andre Partner Communications-abonnenter, og tilsvarende høye priser om man skulle være så syndig og ringe noen som er kunde av en annen operatør.

(Kilde: Textually)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen