Telecruise 2013:

Preben Duus Haanes fra Google Norge snakket på årets Telecruise. (Bilde: Eirik Helland Urke)

Google bryr seg ikke om du bruker iPhone

– Det som er viktig for oss er at du har en god enhet. Da surfer du mer, sa norsk Google-sjef på Telecruise.

Under fanen "Kampen om mobiltronen" på årets Telecruise holdt Preben Duus Haanes, Industry Head i Google Norge et innlegg om Googles rolle i mobilbransjen. Han snakket litt om trender, i tillegg til hva han personlig trodde ville skje de neste årene.

Haanes sier at det Google er mest opptatt av er at alt innhold som lages i dag, skal kunne fungere uansett flate. Det vil si PC, smartmobil, nettbrett, TV eller andre dingser som egner seg til søk.

– Kart, YouTube og "social" er det Google kommer til å satse mest på fremover, sier Haanes.

Helt greit med andre OS på mobilen

Google står som kjent bak Android, verdens mest brukte operativsystem til smartmobiler. Haanes er derimot ikke så veldig opptatt av at Android-brukerne skal få noen vesentlige fordeler av det, i alle fall ikke når det gjelder mobilbruk:

– Det som er viktig for oss er at du har en god enhet. Da surfer du mer. Men vi synes ikke det er så farlig hvilken enhet du bruker, sier han.

Norge, et mobilt katastrofeland?

Den norske Google-representanten sier videre at VG har nå 800 000 lesere på mobil, og at om morgenen er VG større på mobilen enn på web. Det er en indikasjon på at mobiltelefon og nettbrett er i ferd med å ta over for PC når det gjelder surfing.

– Søker du på mobil, er det mye mer personlig. "In your face". Dette er det viktig å tenke på for de som skal være der som annonsør. Man låner ikke bort mobilen sin – den har man ofte kode på, til og med. PC-en derimot er mer upersonlig. Du kan låne bort PC-en, sier Haanes.

Han kommer også med et kraftig spark til alle norske bedrifter som ennå ikke har tilpasset nettsidene sine for mobile enheter:

– Er Norge et mobilt katastrofeland? Ja, sier vi i Google. "Alle" surfer, men bare tre av ti bedrifter har en mobil nettside. Det er jo som å stenge butikken midt i uka, hevder Haanes.

– Dropp apper

Haanes legger også frem litt statistikk om apper. Tall fra i fjor sommer viste at smartmobilbrukere i gjennomsnitt installerte 28 apper, men at bare ti ble brukt jevnlig. I snitt hadde smartmobilbrukerne betalt for åtte apper. Derfor skjønner ikke Haanes hvorfor mange bedrifter gidder å bruke ressurser på å lage sine egne apper når det finnes et bedre alternativ:

– Lag en mobiltilpasset nettside i steden. Den er uavhengig av OS og relativt rimelig å lage. For de aller, aller fleste er det bedre med mobiltilpassede sider, avslutter Haanes.

Les også: Google slipper bot fra EU

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen