Tele2 vil slette brukerdata
Teknofil

Tele2 vil slette brukerdata

Det har skjedd mye i kjølvannet av Pirate Bay-saken i Sverige. Ikke bare trådde en piratlov i kraft den 1. april, nettrafikken har også dalt. Også i Norge er det blitt gjort unntak for taushetsplikten om IP-adresser.

Den svenske piratloven innebærer at opphavsrettsinnehavere kan begjære å vite hvem som eier en IP-adresse som er blitt brukt til ulovlig fildeling. Den første rettsaken er allerede i gang mot en såkalt pirat etter begjæring fra den svenske Forleggerforeningen.

Konkurransefordel
Bredbåndsleverandøren Banhof har allerede gått ut og sagt at de fortløpende vil slette all informasjon om sine kunder. Ifølge di.se har svenske Tele2 nå valgt å gjøre det samme.

- Det er et sterkt ønske fra våre kunder, og derfor har vi besluttet å ikke lenger spare på informasjon om kunders ip-adresser, sier Niclas Palmstierna i Tele2 i Sverige.

Han innrømmer at Tele2 med dette håper å øke sin konkurransekraft.

- Det gir selvfølgelig en konkurransefordel å imøtegå kundenes ønsker. Og om det skulle generere nye kunder, så er vi selvfølgelig også glade for det, sier Palmstierna.

- Bryter ikke loven
Mange stiller spørsmålstegn til at man unngår hensiktene som lå bak den nye piratloven, men Tele2 mener de har loven på sin side.

- Det står ingenting i loven om elektronisk kommunikasjon om hva man skal lagre, det står bare hva man ikke får lov til å lagre. Vi har sett nøye på det og kommet frem til at vi ikke har noen plikt til å lagre informasjon om våre kunders IP-adresser. Men om reglene skulle endres, kommer vi selvfølgelig til å følge dem, sier Palmstierna.

Teknofil venter på tilbakemeldning fra Tele2 i Norge på om de vurderer å gjøre det samme.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen