Tele2-direktør Haakon Dyrnes tilbyr nå 3000 ringeminutter for en fast pris. (Foto: Tele2)

Tele2 hiver seg på "0 kr"-bølgen

Tele2 Snakkis

Månedsavgift: 199 kr
Minuttpris:
0,79 kr*
Oppstartsavgift:
0,79 kr
SMS:
0,49 kr, 100 SMS inkludert i mnd.avgift
MMS:
1,89 kr
GPRS:
0-20 MB: 12 kr pr MB, deretter 8 kr pr MB
Etablering:
0 kr
* 3000 ringeminutter til mobiltelefon inkludert hver måned.

Tele2 lanserer i dag det nye abonnementet Snakkis, som enkelt og greit fjerner minuttprisen på de 3000 første ringeminuttene til mobiltelefoner hver måned.

Les også:
Network Norway med fastpris »
– "Fastpris" misbrukes »
Ring fritt for 398 kroner i måneden »
Ikke la deg lure av Telepriser.no »

Som med de fleste lignende tilbud er det altså ikke snakk om ekte fastpris, siden det har en del begrensninger.

Du må nemlig betale en oppstartsavgift på 79 øre for hver samtale du tar, noe som gjør at du i praksis må betale en forholdsvis høy pris for korte samtaler. Ringer du lange samtaler blir regnestykket til gjengjeld et annet.

I tillegg er det maks 3000 ringeminutter i måneden, noe som tilsvarer 100 minutter hver dag. Dette er uansett en grense de færreste vil sprenge.

Utover dette koster det fortsatt penger å ringe fasttelefon. Tele2 tar, i tillegg til oppstartsavgiften, 79 øre minuttet for dette.

Noe som skiller Tele2 Snakkis fra "røkla" er at du kan ringe til og motta samtaler i Sverige uten at det koster noe per minutt. Dette er Tele2 helt alene om.

Månedsavgiften er 199 kroner, og inkluderer 100 SMS. Tele2 Snakkis er uansett det mest omfattende "0 kr per minutt"-abonnementet på markedet, med tanke på at dette gjelder alle operatører du ringer til og samtaler til og i Sverige.

Lurer du på hvilket mobilabonnement som er best for deg? På Telepriser.no finner du en priskalkulator som gir deg en pekepinn »

Tele2 Fastpris

Prisene er eks. mva.
Månedsavgift:
489 kr
Minuttpris:
0,59 kr*
Oppstartsavgift:
0,59 kr*
SMS:
0,58 kr
MMS:
1,58 kr
GPRS:
0-0,5 MB: 12 kr pr MB, 0,5-20 MB: 10 kr pr MB, fra 20 MB: 7,5 kr pr MB
Etablering:
0 kr
* 3000 ringeminutter inkludert hver måned. Oppstartsavgift inntrer etter 3000 minutter.


Frir til bedriftene

Tele2 lanserer samtidig et bedriftsabonnement hvor du kan ringe 3000 minutter. Operatøren kaller det "Tele2 Fastpris", og skriver i pressemeldingen at kundene kan "ringe så mye de ønsker til mobil- og fasttelefoner i Norge."

Les også:
Rekordlav ringepris fra Netcom »
Netcom vs Telenor: Hvem er først? »

Det er en rimelig frisk påstand på flere måter. Tele2 Fastpris tilbyr ikke ekte fastpris, siden du må betale en pris per SMS, MMS og for data utenom. I tillegg kan kundene ringe maks 3000 minutter. Ringer du mer enn dette koster det 59 øre per minutt resten av måneden.

3000 minutter er imidlertid ikke noe å kimse av. Det tilsvarer 100 minutter hver eneste dag måneden igjennom, noe som ligger godt over det gjennomsnittsbrukeren ringer. Det er videre ingen oppstartsavgift på samtaler som tas de 3000 første ringeminuttene.

Gildet koster 489 kroner i måneden, noe som plasserer tilbudet en god del høyere i pris enn tilsvarende tilbud fra Netcom, som har hatt en nesten lik pristakløsning i flere måneder. For eksempel koster Netcom Business talk basic inkludert 3000 ringeminutter 308 kroner i måneden, eller 181 kroner mindre enn Tele2 Fastpris.

Det er imidlertid verdt å merke seg at du med Netcoms løsning må betale oppstartsavgift på 59 øre for hver bidige samtale du tar. Prisen blir da nesten den samme om du ringer omtrent 10 samtaler hver dag.

Snakkis for bedrifter

Tele2 lanserer også "Snakkis" for bedrifter. Dette abonnementet er tilsvarende Snakkis for private, bortsett fra at prisene er uten mva.

Du finner mer informasjon om de nye abonnementene på Tele2.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen