Tele2 bygger mobilnett

Tele2 Norge og Network Norway har inngått en avtale om sammen å bygge ut Norges tredje mobilnett. Avtalen innebærer at Tele2 kjøper 50 prosent av aksjene i Network Norways nettselskap AMI, som eier lisens i GSM900-frekvensen. Utbyggingen av nettet skal allerede ha startet og planen for første fase er å bygge ut 400-500 basestasjoner.

- Vi i Tele2 er svært godt fornøyd med denne avtalen, som gir oss en vesentlig bedre konkurransekraft i det norske markedet. Med over 400.000 mobilkunder er timingen gunstig for å investere i eget mobilnett. Vi ønsker å være en garantist for lave mobilpriser og med et eget mobilnett sikrer vi grunnlaget for videre vekst, sier Haakon Dyrnes, administrerende direktør i Tele2 Norge AS.

Les også:

- Nytt mobilnett åpnet i dag
- Telipol velger Network Norway
- Tele2 puster Chess i nakken

Fremdeles hos NetCom

Hvor Tele2 og Network Norway planlegger å bygge ut først er ikke kjent. Uansett vil de eksisterende kundene til Tele2 fremdeles også benytte NetComs nett i utbygningsperioden, slik at det ikke blir noen problemer med dekningen.

- Det nye mobilnettet vil komplimentere den eksisterende MVNO- og roamingavtalen som Tele2 har med NetCom. Dette vil garantere våre kunder en bred dekning i utbyggingsperioden, fortsetter Dyrnes.

Tele2 vil utover denne utbyggingen også vurdere ulike alternativer for 3G, ettersom datatrafikken foreventes å øke i årene som kommer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen