Tele2 banker Chess

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Etter å ha tapt 31 000 kunder siden august, står teleoperatøren Chess nå i fare for å bli mindre enn konkurrenten Tele2. Tall fra Post og Teletilsynet viser at Tele2 vokser kraftig mens Chess taper terreng.

Etter Telenor Mobil og NetCom er Chess fortsatt nummer tre på operatørstigen, ifølge kvartalstallene. Men med en markedsandel på 7,6 prosent opplever operatøren en klar nedgang. Rett under finner vi Tele2, som har doblet sin markedsandel på knappe tre år, og har 7,4 prosent av alle mobilbrukerene her til lands som sine kunder.

Ser en på antall ringeminutter og omsetning har Tele2 forlengt passert Chess, og med unntak av antall sendte SMS er Tele2 allerede større enn Vollviks gamle suksesseventyr.

Men til tross for dystre tall, markedssjefen i Chess, Jarle Alvær, vil ikke henge med nebbet.

- Vi har klart merket konkurransen fra Tele2, men i nær fremtid vil vi lansere produkter som vi tror skal få kundeveksten i gang igjen, sier han til Teleavisen.

Vollvik har skylden
Da nyheten om Chess kundeflukt kom ut i mediene tidligere i høst uttalte kommunikasjonsrådgiver i Geelmuyden-Kiese, Dagfinn Fjelddalen, at årsaken til Chess sin tilbakegang ligger i at selskapet ikke lenger har Idar Harry Vollvik til å fronte seg. Vollvik gikk av som sjef i Chess i april i år.

– Vollvik var fantastisk dyktig til å synliggjøre Chess som et lavprisselskap gjennom mediene. Etter at han sluttet som sjefsrepresentant for selskapet har feltet blitt mer åpent for konkurrentene, sa Fjelddalen da til Amobil.

(Kilde: Teleavisen, Post- og Teletilsynet)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen