Tele2 låner frekvenser av Ice

Tele2 låner frekvenser av Ice

Mot at Ice får kjøpe deler av selskapets utstyrspark.

På tampen av fjoråret var det endelig klart for frekvensauksjon etter at TV-digitaliseringen frigjorde ressurser for noen år tilbake. De fleste ventet nok at de tre etablerte operatørene, Telenor, NetCom/Telia og Tele2/OneCall ville forsyne seg. Slik ble det ikke helt. Tele2 bommet helt, og i stedet stakk selskapet TelcoData av med den største tildelingen i auksjonen.

TelcoData viste seg å være dekknavn for mobilbredbåndsaktøren Ice. I sommer ble det kjent at Telia ønsker å kjøpe opp Tele2 og OneCall i Norge. Kjøpet er foreløpig ikke endelig godkjent av konkurransemyndighetene, og i mellomtiden har Tele2 kunder som skal ha mobilnett. I en pressemelding skriver selskapet at de har inngått en bytteavtale med Ice.

Les også: Tele2 og OneCall selges til NetCom

Låner frekvenser mot salgsopsjon

Avtalen går ut på at Tele2 får låne en 5 MHz-blokk i av Ice frem til april i 2015. Forutsatt at myndighetene ikke legger kjepper i hjulene for avtalen mellom Telia og Tele2, munner byttehandelen ut i at Ice får kjøpe deler av Tele2s utbygde infrastruktur.

Verdien på avtalen, eller hvor stor del av utstyret Ice muligens skal overta er foreløpig ukjent. Ifølge pressemeldingen er aktørene enige om å hverken oppgi detaljer om avtalen, eller kommentere den ytterligere.

Selskapets gamle frekvenslisenser har akkurat gått ut på dato, og i april inngikk Tele2 en gigantavtale til en verdi av 750 millioner kroner med Telenor. Avtalen dekket Tele2-kunders bruk av Telenor-nettet utenfor eget dekningsområde.

Foreløpig er det ikke kjent hvilke konkrete planer Ice har for hverken utstyr eller frekvenser, men operatøren har så langt testet 4G i det eksisterende 450 MHz-nettet sitt. De snakker også om inkludering av VoLTE i sine fremtidige tjenester. VoLTE er en standard for taletrafikk i 4G-nettet.

I dag tilbyr Ice utelukkende bredbåndsprodukter over nettet sitt, og reklamerer med å være tilgjengelig på steder der andre operatører ikke er det.

Les også: Snart får Norge en ny mobiloperatør

(Kilde: pressemelding)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen