Tekster mens vi kjører

(Nettavisen) En undersøkelse, som er gjennomført av InFact for NAF, viser også at det er unge bilførere som bruker mobilen mest mens de kjører. I de yngre aldersgruppene svarer hver tredje at de leser meldinger mens de kjører, mens hver femte både leser og skriver meldinger.

– Dette er skremmende tall. Tekstmeldinger er rett og slett livsfarlig når du kjører bil, sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF.

Les også: Døde fordi hun sendte SMS

Omtrent like mange mannlige og kvinnelige sjåfører – nær en av ti – både leser og skriver meldinger. Når det gjelder å lese meldinger, svarer drøyt en av fem menn at de gjør det, mens drøyt en av ti kvinner gjør det samme.

Undersøkelsen viser også at en av fem rett som det er snakker i mobiltelefon mens de sitter bak rattet. Fire av ti svarer at det har skjedd at de snakker i telefon når de kjører. Det er ikke skilt mellom folk som bruker håndfrisett og dem som ikke gjør det.

– Selv om det er tillatt å snakke i mobilen dersom man har montert håndfrisett i bilen, anbefaler vi norske bilister å tenke seg om. En telefonsamtale tar uansett fokus vekk fra bilkjøringen, og det gjør deg til en mindre oppmerksom sjåfør, sier Sagedal.

Les også:
Dette kan koste flere hundre tusen

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen