Teknologiske mageplask

Historien er full av mobilteknologi som var forut for sin tid. Bare noen av dem har kommet tilbake.

Det kanskje mest spennende med å følge utviklingen av mobiltelefoner og tilbehør, er hver gang første generasjon av en ny teknologi dukker opp på markedet. Det er farefullt både for produsenter og forbrukere. For produsenten er det vanskelig å vite noe fornuftig om mottakelsen til produktet, og for den potensielle kjøperen er det aldri godt å vite om produktet er verd prislappen som står på.

Spenningsmomentet er så godt som alltid det samme. Hvor nyttig er egentlig dette? Forsøker de bare å selge oss enda en gimmick?

Vi går ut fra at de fleste mobilprodusenter legger til funksjoner og teknologi som de genuint tror skal være nyttige for kundene deres. Det virker vanskelig å tenke seg at funksjonalitet legges til ene og alene for å være en gimmick, som et slags teknologisk valgflesk som ikke leverer varene.

Likevel er det en del funksjoner som ender opp med å bli betraktet som nettopp det. Er ikke funksjonaliteten god eller nyttig nok, er det slett ikke sikkert man får se flere slike dingser i salg. Iallfall ikke med det første.

Av og til er en dårlig idé åpenbar for alle andre enn designeren. Ta en titt på noen av historiens merkeligste mobiler i denne artikkelen »

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (4)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen