Teknologibytte kostet 90 Opera-ansatte jobben
(Bilde: iStockphoto /18212867 )

Teknologibytte kostet 90 Opera-ansatte jobben

Skifter ut egen nettleserteknologi.

Opera Software annonserte nylig at de bytter ut sin egen nettlesermotor med Webkit, den som brukes i nettleseren som følger med i Android – samt i Apples Safari-nettleser og Google Chrome.

Dette valget kan ha kostet så mye som 90 ansatte jobben, skriver Digi.no.

Opera bestemte seg allerede i fjor høst for å legge ned avdelingen "Core Technology" som besto av rundt 100 utviklere. Utviklerne ved denne avdelingen ble ifølge Digi ofret for strategivalget om å kutte ut Operas egenutviklede webmotor Presto og JavaScript-tolkeren Carakan. Først forrige uke ble det kjent at denne ble byttet ut med WebKit.

Veteraner har forlatt selskapet

Mange av de som har måttet gå er blant veteranene i selskapet, blant annet de tre første utviklerne som ble ansatt i selskapet på 90-tallet etter gründerne Geir Ivarsøy og Jon Stephenson von Tetzchner; Yngve Pettersen, André Schultz og Lasse Magnussen. 

Mange utviklere tok sluttpakke før jul, mens enkelte flyttet over til andre avdelinger. Ytterligere 50-70 ansatte tok sluttpakker i januar, ifølge en kilde Digi.no har snakket med. 

Totalt er rundt 90 stillinger fjernet, noe som bekreftes overfor Digi.no av HR-direktør Tove Selnes i Opera. 

Opera Software varsler imidlertid at de kommer til å ansatte mange i tiden fremover. Nylig ble det også kjent at Opera kjøper nettleserkonkurrenten Skyfire – blant annet for å sikre seg teknologi innenfor komprimering av video på mobil. 

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen