(Bilde: Shutterstock)

Jesse Jackson ut mot "hvite" IT-selskaper

Pastoren kritiserer Apple, Google, HP, Twitter og Facebook.

Selskapene i Silicon Valley eies og styres i hovedsak av hvite menn. Det vil den frittalende pastoren og menneskerettighetsforkjemperen Jesse Jackson forsøke å gjøre noe med, skriver Apple Insider og Huffington Post.

Nå har han skrevet brev til selskaper som Apple, Google, HP, Twitter og Facebook – og flere andre teknologiselskaper. Jackson og hans tilhengere har også planer om å troppe opp på HPs neste styremøte, i god gammel borgerrettighetsstil, for å legge frem sine argumenter.

I hovedsak klager de på at ikke flere svarte og latinamerikanere blir ansatt, valgt inn i styrer eller får støtte til oppstartsbedrifter. Disse mulighetene kommer hvite amerikanere langt lettere til, uten at det egentlig burde være noen grunn til slik forskjellsbehandling.

"Teknologi skal være inkluderende, men dessverre er det fortsatt slik at ekskluderingsmønstre er gjeldende i dag", skriver pastoren i brevet til Silicon Valley-selskapene.

Speiler ikke kundene

Kun 1 av 14 teknologiarbeidere i USA er ifølge Huffington Post enten svarte eller latinamerikanske. Den samme gruppen utgjør til sammen 30 prosent av USAs befolkning. Derfor har også teknologiselskapene fått kritikk for at de mangler mangfold tidligere. Flere mener at selskapene ikke speiler kundegruppene de ønsker å nå ut til.

HP, som i det minste har flere kvinner i toppledelsen sin, har for øvrig uttalt at de ser frem til at Jackson besøker deres styremøte.

Apple har nylig ansatt en kvinne i styret sitt, men i fjor var det:
Kun hvite menn i Apple-ledelsen »

Microsoft valgte derimot å ansette:
Indiskfødte Satya Nadella som toppsjef »

(Kilder: Apple Insider, Huffington Post. )

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen