×
Annonse fra Delta V for
Kan du disse ti triksene på Samsung Galaxy S6?
Annonsørinnhold
(Bilde: Samsung)

Kan du disse ti triksene på Samsung Galaxy S6?

Noen av de beste triksene ligger skjult i menyene.

  • Delta V Dette er en annonse. Journalistene i Tek.no er ikke involvert i produksjonen.

Det har bare gått fire måneder siden vi lanserte Galaxy S6 og S6 Edge, vårt nye flaggskip.  

Kanskje er du en av alle de som har kjøpt telefonen, eller sitter og vurderer den? Vi vil uansett benytte muligheten til å minne deg på noen av de funksjonene S6 kan by på, men som du kanskje har glemt i løpet av våren.

Målet vårt er at hverdagen din skal bli enklere, og om du finner bare én ting du liker godt – en funksjon som passer ypperlig for akkurat deg – så betyr det veldig mye for oss.

Vi vil samtidig benytte anledningen til å ønske deg en riktig god sommer!

#1: Få superfart på nettet

Galaxy S6 Edge har en funksjon som gir deg langt raskere nedlasting av filer, og den heter Download booster. Når denne er aktivert, og du prøver å laste ned en fil som er større enn 30 MB, vil telefonen ta i bruk både Wi-Fi-nettet og mobilnettet. Det går altså utover datakvoten din, men om du har et abonnement med ubegrenset bruk burde ikke det være noen fare.

Slik aktiverer du Download booster:
Innstillinger → Flere tilkoblingsinnstillinger → Download booster

#2: Kast fjernkontrollen din

 

På toppen av S6 Edge ser du en liten sort prikk. Det er noe som kalles en  IR Blaster, en teknologi som gjør telefonen i stand til å sende det samme signalet som fjernkontrollen til TV-en din gjør. Du kan altså kvitte deg med den klumsete fjernkontrollen du alltid må lete etter blant putene, og heller ta i bruk den nye mobilen din.

Slik bruker du mobilen som fjernkontroll:
Verktøy → Peel Smart Remote. Følg instruksjonene for å sette den opp mot din TV. Et symbol øverst i appen gir deg så tilgang til fjernkontrollen, som du heretter også vil finne i varslingssenteret til telefonen. Sistnevnte kan deaktiveres i appens innstillinger om du ønsker det.

#3: Lås enkeltapper 

Er du litt småbekymret for hva som kan skje med telefonen din når du låner den til andre? S6 Edge har en snedig funksjon som kommer til unnsetning: Du kan låse telefonen i den appen som nå er åpen, om det så er Spotify, Candy Crush eller YouTube. Da kommer ingen seg ut av den appen før du elegant scanner fingeravtrykket ditt. I enkelte situasjoner er det minst like kjekt som å låse telefonen på tradisjonelt vis.

Slik aktiverer du låsing av apper:
Innstillinger → Låseskjerm og sikkerhet → Andre sikkerhetsinnstillinger → Fest vinduer. Når du så vil låse en app trykker du på nyligtasten (til vestre for hjem-tasten) og se etter den turkise tegnestiften nederst til høyre på appen. Trykk på denne, og appen blir låst. Trykk på både nyligtasten og returtasten samtidig for å låse opp telefonen din igjen.

#4: Lynrask oppstart av kameraet

Med én enkel innstilling kan du sørge for at du aldri igjen går glipp av et blinkskudd fordi du brukte for lang tid på å starte kameraappen til telefonen. S6 Edge kan faktisk ha kameraet klart på bare 0,7 sekunder! For å få til det må du aktivere hurtigstart.

Slik aktiverer du hurtigstart:
Åpne kameraappen → Innstillinger → Hurtigstart. Neste gang du trenger kameraet er det da bare å trykke to ganger på hjem-tasten, så er du klar til å ta bilder umiddelbart.

#5: Kjør flere apper samtidig

Galaxy-serien har en kraftig multitasking-funksjon som lar deg bruke to apper side om side. Det gjør at du for eksempel kan ta notater samtidig som du ser en film på YouTube, eller raskt sjekke e-posten uten å måtte stoppe filmen du ser på. 

Slik aktiverer du Multi View:
Med hovedappen åpen trykker du på nyligtasten, før du så trykker på Multi View-symbolet til appen du vil ha øverst på skjermen. Velg så den neste appen du vil ha åpen. Du kan justere størrelsen på de to vinduene fritt ved å dra i overgangen mellom dem.

Det er enda flere triks å lære!
Få fem tips til på neste side »

Gå til side
Til toppen