×
Annonse fra Delta V for
De aller beste tipsene for Office 365 – over 200 stk

Annonsørinnhold Vi fikk inn over 200 Office-tips fra leserne – her er de beste

(Bilde: Microsoft)

De aller beste tipsene for Office 365 – over 200 stk

Lærer du bare et par av disse vil du spare mye tid.

 • Delta V Dette er en annonse. Journalistene i Tek.no er ikke involvert i produksjonen.
SURFACE PRO 3 32 GB i3: Denne lekre maskinen kjører fullversjonen av WIndows 8, og kommer med en egen penn som lar deg skisse og skrible ned notater.
SURFACE PRO 3 32 GB i3: Denne lekre maskinen kjører fullversjonen av WIndows 8, og kommer med en egen penn som lar deg skisse og skrible ned notater. Foto: Microsoft

Forrige uke delte vi ti av våre beste Office-tips for å jobbe smartere og få mer fritid.

Vi ba også dere lesere om å dere deres tips for å spare tid hjemme. Responsen har vært fenomenal; det kom inn over 200 forslag!

Noen av tipsene har du kanskje glemt, andre vil overraske deg og noen er nesten irriterende smarte.

Alle som sendte inn tips var med i konkurransen om å vinne to Surface Pro 3 64 GB i3 fra oss på Elkjøp til en verdi av 6900 kr hver.

Les mer om Surface Pro 3 64 GB i3 
på Elkjøps hjemmesider »

Vi har kåret to vinnere:

 • Det mest originale tipsets
 • Tipset som sparer mest tid

I tillegg har vi plukket ut åtte spesielt gode tips. Om du kommer på enda flere må du gjerne dele dem i kommentarfeltet under! 

#10 Kopier formatering raskt

Sendt inn av Jon Andreas Aasbakk

Formateringsknappen er lett å misse, og sparer deg mye tid.
Formateringsknappen er lett å misse, og sparer deg mye tid.

Var du klar over du at du kan dobbeltklikke på "Kopier format"-knappen? Deretter kan du klikke fortløpende på alle steder du ønsker skal ha samme format.  Dette er en stor tidsparer. 

#9 Dynamiske elementer i Office

Sendt inn av Vegard O.

Har du en kul graf i Excel du gjerne vil dele med andre via Outlook eller i OneNote? Marker grafen, kopier og lim inn. Legg merke til at det kommer en kontekstuell menyboks nede til høyre ved elementet. Trykk på denne for å velge om du f.eks. vil beholde opprinnelige farger og dynamisk data intakt, eller om du vil ha et statisk bilde i stedet. Velger du første alternativ, vil endringer du gjennomfører i Excel bli overført til f.eks. grafen i OneNote automatisk.

Den kontekstuelle menyen bør du alltid holde utkikk etter når du jobber med å klippe og lime tekst, bilder og grafer. Her kan du velge mange ulike alternativer – om du vil beholde format, tilpasse eller gjøre alt "plain".

#8 Snarvei til ligninger

Sendt inn av  Lasse Martinsen

Skal man skrive ligninger i Word - for eksempel til en skoleoppgave - kan snarveier spare en for masse tid. Dersom man skriver x^2, blir tallet automatisk satt til "superscript" (opphøyd) når man trykker space. x_2 gjør at tallet blir til subscript. Skal man ha en brøk, kan uttrykket i teller og nevner settes i parantes og deles av en slash - f.eks. (2x^2 + 4x)/(3y_1 + 2y_2) - og dette blir automatisk formatert som det skal være. Dersom du som meg synes at * er en jalla form for gangetegn, men plages av at prikken (bullet-point) som brukes i matte er tungvin å trykke frem, kan man skrive \bullet. Greske tegn kommer opp ved å skrive backslash etterfulgt av navnet på bokstaven. F.eks. gir \delta en liten gresk delta, mens \Delta gir en stor gresk delta. Svært mange andre snarveier i ligningverktøyet finnes også ved hjelp av backslash.

#7 Bruk «headings»

Sendt inn av Lasse Martinsen

Bruk konsekvenst stiler, så blir det lett å endre utseendet på dokumentet i ettertid.
Bruk konsekvent stiler, så blir det lett å endre utseendet på dokumentet i ettertid.

Når man skriver oppgaver er det svært lurt å være konsekvent på å bruke headings (forskjellige typer overskrifter og normaltekst), og tilpasse ønsket skrifttype ved å høyreklikke på selve headingen.

Slik kan man ha stor og nummerert skrift på Heading 1 (f.eks. 1. Innledning), litt mindre skrift på heading 2, osv, og vanlig tekst på normalteksten (f.eks. Times New Roman, 12 pkt, 1,5 linjer).

Har man et svært stort dokument og ønsker å endre normalteksten til 11, uten at noen overskrifter påvirkes, trenger man bare å høyreklikke på normaltekst og endre der. Da endres all teksten man ønsker å endre, uten at annet påvirkes.

En annen massiv fordel ved å bruke headings er at innholdsfortegnelse kan autogenereres.

For proffbrukere kan EndNote (et annet program, laget av Thomson Reuters, som brukes til referanser) brukes til å autogenerere kilder og lage referanseliste nederst i dokumentet. Dette er et must til skriving av store oppgaver under studier, eller andre situasjoner der det skal refereres mye og kildelisten blir lang.

#6 Automatisk summering i Excel

Sendt inn av Hans Petter Secker

Jeg bruker ofte en morsom finte i Excel, som gjør at det ser ut som du er superkjapp til å summere tall.

Hvis du står sammen med noen (f.eks. sjefen) og ser på en kolonne eller rad med tall og noen ber deg summere tallene. Da venter de fleste at du skal legge inn en formal til slutt som summerer tallrekken for deg. 

Marker heller alle tallene og spør sjefen din «er det disse du vil jeg skal jeg summere»? 

Nederst i høyre hjørne av Excel arket dukker både summen og gjennomsnittet opp, men de fleste legger ikke merke til dette. Les av tallet, og begynn å legge inn SUM formelen mens du sier «jeg tror det blir ca xxx». Hvis det er mange og store tall, så lønner det seg å bomme med f.eks. noen kroner, så ser det mer troverdig ut at du gjorde hele utregningen i hodet.

#5 Smart bruk av signatur-maler i epost

Sendt inn av Christian Vassbakk

Om du svarer på det samme spørsmålet mange ganger, kan du heller lage ferdige signaturer med et standardsvar.
Om du svarer på det samme spørsmålet mange ganger, kan du heller lage ferdige signaturer med et standardsvar.

Da jeg jobbet i butikk ble en ofte avbrutt fra å svare på/sende mail fordi det hele tiden kom kunder som skulle ha hjelp. Dette gjorde at selv det å bestille brosjyrer kunne ta en evighet. Redningen for meg ble da å lage drøssevis av ferdigskrevne maler som jeg da lagret som forskjellige signaturer i Microsoft Outlook.

F.eks hadde jeg en egen mal for bestilling av brosjyrer. Her la jeg inn et tabell med navn på alle brosjyrene vi skal ha inne, fordelt på alle de forskjellige leverandørene. Det var en egen kolonne for antall, samtidig som jeg også hadde skrevet inn alle mailadressene jeg skal bestille fra. Når man skulle bestille var det derfor bare å kjapt skrive antall kartonger, kopiere mailadressen og lime den inn i adresselinjen, markere og slette alt som ikke hørte til den leverandøren , og trykke send. Dette tok bare 4-10 sekunder per leverandør og sparte meg for utrolig mye tid og frustrasjon.

#4 Opprett egne hurtigtaster

Sendt inn av Tor

Hurtigtaster er ekstremt praktisk når man bruker Office-programmer. Mange kommandoer, som fet skrift, søk og angre har allerede hurtigtaster. Andre er derimot ikke tilegnet noen hurtigtast, f.eks. gjennomstrekning, sett inn kommentar eller hold linjer avsnitt (så avsnittet ikke deles over to sider).

Fra Word, klikk på Fil > Alternativer > Tilpass båndet > Hurtigtaster: Tilpass. Der kan man se hvilke hurtigtaster som eksisterer, endre eksisterende hurtigtaster, eller opprette nye for kommandoer du bruker ofte (f.eks. gjennomstrekning).

Vet du på hvilket bånd kommandoen du vil utføre befinner seg, velger du dette båndet, f.eks. Hjem-båndet. (Du kan få en liste over alle kommandoene ved å velge "Alle kommandoer" i kategori-listen.) Dernest må du velge den kommandoen du vil lage hurtigtast for, f.eks. gjennomstrekning. Velg en ny snarvei for denne (f.eks. CTRL+SHIFT+U), og trykk på Tilegn. Du vil få beskjed dersom hurtigtasten allerede eksisterer.

For å fjerne en snarvei: Velg snarveien og trykk Fjern.

Du kan også legge inn hurtigtaster for makroer, skrifttyper, overskrifter etc. ved å velge disse i kategorilisten.

Merk at en del av kommandoene ikke alltid har særlig intuitive navn, så det kan være vanskelig å finne den riktige. Litt prøving og feiling må noen ganger til.

Denne funksjonen er svært kraftig, og du kan lage hurtigtaster til omtrent alle kommandoer i Word.

#3 OneNote OCR

Sendt inn av Magnus Ognedal

Alle bilder med tekst som legges inn i OneNote blir kjørt gjennom et filter for tekstgjenkjenning. I kombinasjon med "screen clipping"-verktøyet er dette utmerket for å huske små notiser, artikler, tips, etc, og det blir umiddelbart gjort søkbare og delbare med resten av familien

MEST ORIGINALE: Skriv lange ord raskt med autokorrektur

Sendt inn av Tor 

Slik legger du autokorrektur inn i Office 2016 for Mac.
Slik legger du autokorrektur inn i Office 2016.

Hvis det er et ord du skriver mange ganger i en tekst, og som kanskje er langt og vanskelig å skrive, kan du la Autokorrektur erstatte en forkortelse med det fulle ordet.

Autokorrektur finner du ved å gå på Fil > Alternativer > Korrektur > Alternativer for Autokorrektur.

Hvis du f.eks. skriver "utgangspunkt", "menneske", "oppgave" etc. ofte, kan du ved hjelp av Autokorrektur gjøre slik at det fulle ordet skrives ut når du skriver f.eks. "utgp", "msk" og "oppg".

Supertips: Legg inn forkortelsen som skal erstattes med et tegn til slutt, gjerne punktum (.) eller bindestrek (-). Autokorrektur erstatter ordet enten når du skriver mellomrom eller et tegn. Fordelen med å bruke tegn til slutt er at det blir lettere å skrive sammensatte ord. Skal du f.eks. skrive "menneskesmugling", og "msk." erstattes til "menneske", kan du skrive "msk.smugling" og få det fulle ordet. (Hvis du kun legger inn "msk", må du skrive "msk [mellomrom/punktum] [backspace] smugling" for å få "menneskesmugling".)

 Gratulerer med premien! Vi tar kontakt på e-post og sender deg snart en Surface Pro 3 64 GB i3.

BESTE TIPS: Lag din egen menystripe

Sendt inn av Andre Lundheim

Opprette en egendefinert fane i Word og Excel hvor du legger inn de snarveitastene du bruker oftest kan spare deg for mye tid. Her kan du blant annet legge inn snarveier som kanskje ikke ligger lett tilgjengelig fra før. 

Høyreklikk på en av fanene og velg tilpasning av fanen. Derfra kan du opprette en ny fane med valgfrie snarveier og funksjoner.

Gratulerer med premien! Vi tar kontakt på e-post og sender deg snart en Surface Pro 3 64 GB i3.

OBS: Bruk rett utgave

Noen av disse triksene fungerer i eldre utgaver av Office, men for å kunne jobbe sammen med dokumenter og bilder i skyen kreves den nyeste utgaven: Office 365. Et abonnement koster 799 kroner for det første året, og vil gi deg og fire familiemedlemmer egne kontoer med fri bruk av Word, Excel, Powerpoint, OneNote m.m. Det følger i tillegg med 1 TB skylagring i abonnementet. Les mer »


Lyst på flere gode tips? Nedenfor kan du se alle de over 200 tipsene vi fikk inn.

SE OGSÅ: Trond flyttet familien til skyen – sparer én time hver dag:
Her er hans beste tips for å bruke Office 365 på hjemmebane »

Hurtighoppliste:

 1. Skann dokumenter med OneLens
 2. Ignorer masseutsendelser på jobb
 3. Hold OneDrive ryddig med mapper
 4. OneNote - Kopiere tekst fra bilder
 5. Hopp begge veier
 6. Enkel skriftstørrelseendring.
 7. Enkelt og greit.
 8. Skjermskudd med Microsoft og open source
 9. OneNote
 10. Ha dynamiske elementer i Office
 11. Excel budsjett
 12. Taleskriving med OneDrive
 13. Integrasjon på alle enheter
 14. OneNote OCR
 15. Smart bruk av Signatur maler i epost
 16. Sett inn Office elementer
 17. Bruk Stiler
 18. Egendefinert fane
 19. Kjapt åpne office-programmer
 20. Word snarveier
 21. Budsjetter og regnskap
 22. Officelens; hold orden på kvitteringer
 23. Komprimere alle bilder i et dokument
 24. Kjøp en Surface PRO3! - Bruk Onenote (i Office365) med penneberøring.
 25. Enkelt og greit.
 26. Handle-/ønskeliste
 27. Flere på samme dokument og office-mobil og -nettbrett
 28. Snarveier
 29. Skriftstørrelse-endring
 30. Slett hele ord og alternativ angretast
 31. Tips
 32. Home og End-knappene
 33. Uthev en hel setning med ett klikk
 34. HTML-editor i Word
 35. "Tekst til kolonne" - for de som er interesserte i aksjer
 36. "Visste du at..." Word-edition
 37. Svar og send epost uten å bruke musen
 38. Bruk mac
 39. Helligdager i kalender
 40. Sortering og filtrering i Excel
 41. Tips til å skrive en 10 siders stil
 42. Office
 43. Søk og erstatt!
 44. Merking av flere ord og linjer på forskjellige steder i et dokument i Word.
 45. Bruke headings
 46. Snarveier i ligninger
 47. Snip
 48. Lukke og åpne faner på en mer effektiv måte.
 49. Bruk maler
 50. Fremstå som et geni
 51. Zoon ut - zoom inn
 52. "Hvor var det nå jeg skrev sist?" [originalt tips]
 53. FINN.RAD for å slå sammen data (excel)
 54. Onedrive
 55. Redigering av excel dokument på farten
 56. Splitt visning av dokumentet
 57. Lagring
 58. Klipp og lim er ut!
 59. Usikker på om Office 365 passer for deg?
 60. "Logg av før lunsj/kaffepause"
 61. Bruker du Windows 8.1, og savner Windows menyen?
 62. Hurtigtaster er tidsbesparende!
 63. Søk etter filinnhold i OneDrive
 64. Neste arbeidsark/worksheet
 65. Rask markering av tekst i Excel
 66. autofilter og frys av topp/side-celler
 67. Opprette tabeller for å jobbe raskere i Excel
 68. Autofylle tallserie i Excel
 69. Utklippsverktøy
 70. Snarveier for å spare tid
 71. Tips om man trenger tekst til å teste ut funksjoner i Word/PowerPoint 2013
 72. Blide til pc fort
 73. Handleliste
 74. office sway
 75. huskelister i onenote
 76. Lag nye hurtigtaster for funksjoner du bruker ofte
 77. Erstatt forkortelser for lange ord med Autokorrektur
 78. "Låne fra nettet"
 79. Multi monitor effektivitet
 80. Office 2016 - Søk etter funksjoner
 81. Hurtigtaster
 82. Bruk av maler
 83. Studer Office-pakkens muligheter
 84. Online
 85. Endre mellom stående og liggende layout på enkle sider i lange word dokumenter
 86. Samarbeid effektivt på samme fil
 87. Excel forenklet
 88. OneNote - alt i ett
 89. Autosum
 90. OneNote! Lær å elske det
 91. Wikipedia integrert i Word
 92. Excel triks
 93. Bruk hurtigtaster
 94. Store dokument og scrolling
 95. Full CTRL på tekstbehandling!
 96. Kopiere format
 97. Converter unicode til symbol
 98. Ord retting
 99. F4-tasten
 100. Ord retting
 101. Bruke online templates / maler
 102. Skylagring av alt
 103. Skrive bulk SQL'er i Excel
 104. Konferansevisning i PowerPoint
 105. Onenote med synkronisering
 106. Absolutte cellereferanse i Excel
 107. Hurtigtasten få kjenner til
 108. Ryggavløser, last minute-lesing og gruppesjef
 109. huskelister i onenote
 1. Skann dokumenter med OneLens

  Tips fra Svein Eriksen:

  I stedet for å bruke masse tid på å skrive av tekst på en tavle eller et ark, kan du bare ta et bilde av det på mobilen med OneLens-appen for Windows Phone. Appen oppretter automatisk et Word eller Powerpoint-dokument på OneDrive for deg med redigerbar tekst.

 2. Ignorer masseutsendelser på jobb

  Tips fra Trond Hattestad:

  Jeg irriterer meg grønn når folk på jobben har lange diskusjoner på felles epost (reply all), og det kommer små forstyrrende pling hele veien. Gå i Outlook-menyen, trykk på epost-tråden du ikke vil følge med på lenger, og velg "Ignore" fra menyen for å ikke varsles om nye eposter lenger.

 3. Hold OneDrive ryddig med mapper

  Tips fra Phillip Wister:

  Rydde one drive sånn at man kan finne alle de gamle notatene (Det blir store mengder filer over tid som kan kombineres ellers samles i egne mapper)

 4. OneNote - Kopiere tekst fra bilder

  Tips fra Linus Jenner :

  OneNote har en fantastisk funksjon.

  Fremfor å skrive av ett bilde, kan man rett og slett kopiere teksten rett fra bilde, for så å få det i ren tekst, noe som er ett valg ved høyreklikk på bildet du vil ha teksten fra.

 5. Hopp begge veier

  Tips fra Ole G Johnsen:

  Virker stort sett i alle skjema og regneark. Man trykker tab for å hoppe frem en boks eller celle, og shift+tab for å hoppe tilbake.

 6. Enkel skriftstørrelseendring.

  Tips fra Eskil Dybvik:

  Trykk Ctrl+Shift+< for større skriftstørrelse, Ctrl+< for mindre.

 7. Enkelt og greit.

  Tips fra Richard Grøterud:

  ctrl+z = angre bakover
  ctrl+y = angre fremover

  Snarveier som alle som bruker mye tid på Office burde kunne.

 8. Skjermskudd med Microsoft og open source

  Tips fra Christian Wattengård:

  Det første jeg gjør når jeg installerer en ny Windows PC er å legge inn programmet GreenShot (http://getgreenshot.org/). Dette programmet integrerer seg med Office-pakken slik at hvis jeg skal lage en brukermanual for mine brukere (jobber med IT) så kan jeg ta skjermskudd rett inn i Word. Man trykker printscreen, får opp en markør som man drar til en rute, og deretter får man velge hva man skal gjøre med skjermskuddet. Man kan for eksempel lagre det direkte, åpne i en enkel editor, og som nevnt, sette det rett inn i Word eller Outlook. Genialt!

 9. OneNote

  Tips fra Markus :

  For å slippe flere notatbøker i papirformat, unngå notater som 'blir borte', Notepad-dokumenter man aldri åpner igjen osv bruker jeg OneNote ganske flittig. Har det både på jobbpc, nettbrettet og mobilen sånn at jeg alltid får notert ned ideer og tanker som plutselig dukker opp, og jeg har alt samlet på ett og samme sted, som synkroniseres sømløst mellom plattformene.

  Helt genialt til møtenotater, todo-lister osv :)

 10. Ha dynamiske elementer i Office

  Tips fra Vegard O.:

  Har du en kul graf i Excel du gjerne vil dele med andre via Outlook eller i OneNote? Marker grafen, kopier og lim inn. Legg merke til at det kommer en kontekstuell menyboks nede til høyre ved elementet. Trykk på denne for å velge om du f.eks. vil beholde opprinnelige farger og dynamisk data intakt, eller om du vil ha et statisk bilde i stedet. Velger du første alternativ, vil endringer du gjennomfører i Excel bli overført til f.eks. grafen i OneNote automatisk.

  Den kontekstuelle menyen bør du alltid holde utkikk etter når du jobber med å klippe og lime tekst, bilder og grafer. Her kan du velge mange ulike alternativer – om du vil beholde format, tilpasse eller gjøre alt "plain".

 11. Excel budsjett

  Tips fra Alexander Berg:

  Du finner Excel-templater til nesten alt! Timelister, dagbøker, budskjetter, osv. Bruk dem flittig og spar masse tid! Du finner også en fin Excel-mal i din nettbank for ditt budsjett, og du kan eksportere ditt forbruk direkte i Excel. Få kontroll over din økonomi!

  Her er noen lette å bruke maler:
  http://www.makeuseof.com/tag/10-amazingly-useful-spreadsheet-templates-organise-life/

 12. Taleskriving med OneDrive

  Tips fra Bendik Skilbrei:

  Da jeg skulle skrive bryllupstalen min for et par år siden, fikk jeg svært godt utbytte av OneDrive: Jeg startet prosessen med et Word-dokument på bussen via min Windows Phone. Filene blir jo automatisk synkronisert til OneDrive, så da jeg kom hjem, kunne jeg plukke opp tråden på pc-en. Slik vekslet jeg frem og tilbake de neste ukene, og dermed fikk jeg utnyttet de ledige øyeblikk jeg hadde. Da talen var ferdig, opprettet jeg en Powerpoint-presentasjon, og skrev den om til cue cards. Da det store øyeblikket kom, var det bare å fiske fram telefonen, åpne presentasjonen, og renske strupen..

 13. Integrasjon på alle enheter

  Tips fra Frank Halhjem:

  Jeg har Onenote og office på jobben (windows 7), på telefonen (iPhone), på nettbrett (Surface 1). Det som sparer meg mest tid er at jeg kan komme på noe på bussen og notere det på telefonen enten i OneNote eller Excel og fortsette i det jeg kommer in døren på jobben på pcen.

 14. OneNote OCR

  Tips fra Magnus Ognedal:

  Alle bilder med tekst som legges inn i OneNote blir kjørt gjennom et filter for tekstgjenkjenning. I kombinasjon med "screen clipping" verktøyet er dette utmerket for å huske små notiser, artikler, tips, etc, og det blir umiddelbart gjort søkbare og delbare med resten av familien (hvis det er behov for det).

 15. Smart bruk av Signatur maler i epost

  Tips fra Christian Vassbakk:

  Da jeg jobbet i butikk ble en ofte avbrutt fra å svare på/sende mail fordi en hele tiden fikk kunder som kom og skulle ha hjelp. Dette gjor at selv det å bestille brosjyrer kunne ta en mildt sagt evighet.
  Redningen for meg ble da å lage drøssevis av ferdigskrevne maler som jeg da lagret som forskjellige signaturer i microsoft outlook.

  F.eks hadde jeg en egen mal for bestilling av brosjyrer. Her la jeg inn et tabell med navn på alle brosjyrene vi skal ha inne, fordelt på alle de forskjellige leverandørene. Det var en egen kolonne for antall, samtidig som jeg også hadde skrevet inn alle mailadressene en skal bestille fra. Når en skulle bestille var det derfor bare å kjapt skrive antall kartonger, kopiere mailadressen og lime den inn i adresselinjen, markere og slette alt som ikke hørte til den leverandøren , og trykke send. Dette tok bare 4-10sekunder pr leverandør og sparte meg for utrolig mye tid og frustrasjon :)

 16. Sett inn Office elementer

  Tips fra Alexander Dreyer Johnsen :

  Ofte trenger en å sette inn elementer som bilder, Excel dokumenter osv inn i et dokument. I stedet for å klippe og lime kan en sette hele eller deler av dokumentet inn.

  Alle endringer som gjøres i opprinnelig dokument kommer automatisk med.

 17. Bruk Stiler

  Tips fra Kristian Årikstad:

  Bruk stiler (Normal, Overskrift 1, undertittel). Dette sparer deg for mye tid når du etter å ha skrevet en lang tekst, bestemmer deg for å bytte fonten på alle overskrifter eller størrelsen på alle undertitler. Samt gir deg mulighet for å generere en automatisk innholdsfortegnelse.

 18. Egendefinert fane

  Tips fra Andre Lundheim:

  Å opprette en egendefinert fane i Word og Excel hvor du legger inn de snarveitastene du bruker oftest kan spare deg for mye tid. Her kan du blant annet legge inn snarveier som kanskje ikke ligger lett tilgjengelig fra før.

 19. Kjapt åpne office-programmer

  Tips fra Tor-Edin Farstad:

  Ha hendene på tastaturet, la oss si du er på skrivebordet, men ikke har office-ikonene på skrivebordet.
  Klikk windows-tasten en gang, begynn å skriv navn på programmet (word,excel etc). Disse kommer opp i en listen, uten at du trenger å fullføre ordet engang. Eksempelvis kan det brukes minst 4 tastetrykk fra skrivebordet, istedetfor å saumfare med musepekeren etter ikonene. Windows-knapp, skrive OU og enter, for å åpne outlook.

 20. Word snarveier

  Tips fra Erlend Tveit:

  i word kan du bruke Alt for å få tilgang til mange snarveier. Disse vises med en gang du trykker Alt og et eksempel er; Alt, h, kk i rekkefølge for å kunne endre skriftstørrelse. Lærer man seg disse snarveiene kan det spare deg mye tid!

 21. Budsjetter og regnskap

  Tips fra Trond Solberg:

  For å få full kontroll på hjemmeøkonomien er Excel til stor hjelp.
  Sett opp et budsjett over alle dine årlige utgifter (sjekk banken din for maler, eller lag en selv), del alle utgiftspostene på 12 (antall måneder) og sett av nøyaktig samme sum hver måned for en enkel og forutsigbar hverdag.
  Bruk grafer til å vise inntekter mot utgifter, sparing, også videre.
  Aldri mer overraskelser på pengefronten, og ekstra spennende er det jo å se hva sparekontoen din vokser seg til om 10 år!

 22. Officelens; hold orden på kvitteringer

  Tips fra Geir:

  Er det ikke typisk. Når noe du har kjøpt har gått i stykker så finner du ikke kvitteringa eller oppdager at blekket på papiret er gnidd ut/borte. For oss med windows phone er ikke dette noe problem. Med office lens kan man enkelt fotografere, kutte og optimalisere kvitteringene for digital lagring på 1-2-3. Deretter havner de på OneDrive med et passende filnavn slik at man finner kvitteringen igjen til man trenger den.

  Kvitteringsrot be gone!

 23. Komprimere alle bilder i et dokument

  Tips fra Kakemonst3r:

  Et problem som dukker opp i tide og utide er når personer bruker fullstørrelses bilder (gjerne råfiler fra speilrefleks på høyeste innstilling!!!) når de lager dokumenter. Dokumentene tar større plass enn nødvendig, kontormaskinene sliter med å åpne de (husker spesielt godt en powerpointpresentasjon på drøye 20GB som skulle åpnes på en maskin fra 2006 med 512MB RAM og en Celeronprosessor...), de tar evigheter å dele internt og eksternt, samt at skriveren krasjer hver gang de blir lagt i utskriftskøen.

  Det finnes heldigvis en enkel løsning som både du, jeg og tante Olga med fordel kan ta i bruk. Når man legger inn bilder i f.eks. MS Word, så får man opp en flik som det står bildeverktøy og format. Velg komprimer bilder og alle bilder i dokumentet. Voila! Slutt er dagene man måtte bruke andre programmer til å komprimere og klippe til bilder.

 24. Kjøp en Surface PRO3! - Bruk Onenote (i Office365) med penneberøring.

  Tips fra K. Hovi:

  Helt enkelt genialt. Programmet responderer umiddelbart (åpner) ved ett trykk på stylus pennen, selv om maskinen er slått av..SURFACEpro3 + OFFICE365, med nettsky har spart meg for enormt masse tid på befaringer i jobbsammenheng!

 25. Enkelt og greit.

  Tips fra H. Halvorsen:

  Ctrl+S! Husk og lagre det du jobber med. Jobber med IT-support, og det er utrolig hvor mange ganger det kommer brukere og ber om at vi skal gjenopprette et dokument de jobbet med. Blir fryktelig vanskelig når det aldri har blitt lagret.

 26. Handle-/ønskeliste

  Tips fra Thomas Midtskog:

  OneNote i kombinasjon med OneDrive utgjør en enkel oppskrift for synkroniserte handlelister.
  Legg inn aktuelle brukere med tilgang til dokumentet, så kan partner oppdatere handlelisten mens han/hun ser i kjøleskapet og du er i butikken og plukker varene fortløpende.
  Husk å bruke "Oppgaver", så kan du krysse av etterhvert som du finner varene.
  OneNote-app'en er tilgjengelig på både Windows phone, iPhone og Android, så her er det ingen unnskyldning for å ikke lage en felles handleliste for hele familien.

 27. Flere på samme dokument og office-mobil og -nettbrett

  Tips fra Magnus:

  Fra skolen er mange kjent med at man har gruppeoppgaver. I stedenfor at man skriver litt hver i forskjellige dokument for så å sette dokumentet sammen kan man heller lagre dokumentet i onedrive for så å åpne det i webversionen av office (office.com). Der kan man dele dokumentet med andre slik at man kan skrive flere samtidig på samme dokument, da slipper man problemer når noen ikke leverer sin del i tide :)

  Hvis man velger å lagre i OneDrive får man også muligheten til å installere office på mobilen eller nettbrettet slik at man kan nå dokumentene når man ikke er hjemme eller på kontoret.

 28. Snarveier

  Tips fra magnus:

  triksene som sparer meg for tid er snarveier, og de er det mange av!

  ctrl + a for å markere all tekst i et dokument
  ctrl + c for å kopiere markert tekst
  ctrl + v for å lime inn tekst man har kopiert
  ctrl + z for å angre noe man har limt inn/skrevet
  ctrl + f for fet skrift (bold)
  ctrl + b for å søke etter innhold i dokumentet

 29. Skriftstørrelse-endring

  Tips fra Casper Tobias Svensrud:

  Mitt liv er ganske hektisk og jeg bruker office 2013 daglig. Det jeg bruker mest er Word. I Word er det mange forskjellige snarveis knapper og den snarveien jeg synes er best er ctrl+shift+p hvor du da enkelt kan trykke på to tall så skifter du skriftstørrelsen. Ellers bruker jeg også ctrl+f (fet skrift), ctrl+u (understrekning) og ctrl+k for kursiv. Det gjør livet mitt mye mer produktivt, enklere og raskere enn å fikle med musa hele tida, spesielt hvis man er flink med tastatur.

 30. Slett hele ord og alternativ angretast

  Tips fra Are Kristoffer Lamo:

  Alle kan angre det man skriver med med Ctrl + Z eller trykke flere ganger på tilbaketasten for å slette det man nettopp har skrevet, men det går mye raskere hvis man skal slette ett eller flere ord om gangen å benytte Ctrl + Tilbaketasten for å slette hele ordet og ikke bare ett tegn om gangen. Perfekt når man skal skrive om setninger!
  Hvis man da skulle angre på noe man har slettet så kan man bruke Alt + Tilbaketasten som ett alternativ til Ctrl + Z :)

  Altså:
  Ctrl +Tilbaketasten (Backspace) = Slett hele ord
  Alt + Tilbaketasten (Backspace) = Angre slik som Ctrl + Z

 31. Tips

  Tips fra Henning Syversen :

  Sparer mye tid på å markere tekst med ctrl & shift + piltaster. Pil til sidenene markerer hele ord. Pil ned markerer resten av avsnittet.

 32. Home og End-knappene

  Tips fra Mathias L:

  Ved bruk av Home og End-knappene kan man spare masse tid. Isteden for å bruke musen eller piltastene for å navigere til slutten av en setning, avsnitt eller dokument kan bare bruke Home og End knappene. Visst man gjør dette samtidig som man holder inne "Shift" så kan man også markere raskt og presist, isteden for å fumle med musen for å markere helt rett. Dette sparer masse tid og sparer deg for mange irritasjonsmomenter.

 33. Uthev en hel setning med ett klikk

  Tips fra Mathias Lone:

  Klikke og dra er for fugler. Bra du ikke trenger å gjøre det. Hvis du holder nede Ctrl-tasten og klikker på noen ord , vil det markere hele setningen ( Mac-brukere , holder du nede Kommando-tasten ) .

  Hoppe rundt for å redigere hotspots

  Å presse Shift - F5 vil tillate deg å bla gjennom de delene av dokumentet du nylig har redigert . Dette trikset vil også huske hvor du redigerte sist etter at du re - åpner et dokument .

  Merk en firkantetet del av teksten

  Her er en funksjon som kun vil være anvendbar i svært spesielle tilfeller. Hvis du holder nede Alt-tasten ( Tilvalg-tasten på Mac) mens du klikker og drar musen, vil du være i stand til å tegne en boks i dokumentet som vil markere alle tegnene i den boksen. Hvis du noen gang ønsket å lage et perfekt kvadrat av lilla tekst i midten av en del av teksten , så er det hvordan du vil gå om det.

 34. HTML-editor i Word

  Tips fra Øystein Stakvik:

  Word har en funksjon som lar deg åpne HTML dokumenter og vises akkurat som du ville sett den i en nettleser, men ved en liten endring kan du benytte Word som HTML editor.

  Klikk på "File" -> "Options" -> "Advanced"

  Under "General" huk av for "Confirm File Format Conversion On Open".

  Når du nå åpner ett HTML dokument vil Word vise en konvertert fil i dialogboksen.
  Standard HTML er valgt men du kan nå lett velge "Text Only" alternativet og Word vil vise HTML som ren tekst uten å gjøre noe formatering.

 35. "Tekst til kolonne" - for de som er interesserte i aksjer

  Tips fra Lars Fors:

  Funksjonen "Tekst til kolonne" er en god funksjon for å få oversikt over en liste med masse informasjon i seg. Et område hvor denne funksjonen briljerer er aksjemarkedet (men er like gjeldende for alle type lister). Si at du har lastet ned aksjehistorien for et selskap, i Excel vil det første som møter deg være masse informasjon, som dato, pris og volum, samlet i samme celle (ideelt er de separert med et skilletegn, f.eks. komma eller semikolon). For å skille disse listeelementene kan man benytte "Tekst til kolonne". Man starter med å markere hele kolonne A (klikke på A-en på toppen), klikke på "Tekst til kolonne" under fanen "Data" og følge prosedyren.

  For eksempel har du lastet ned aksjehistorien til Ford, hvor informasjonen er listet på følgende format: Date,Open,High,Low,Close,Volume,Adj Close. Her er elementene adskilt med et komma. For å skille de fra hverandre (få dem i hver sin celle) markerer man kolonne A, klikker på "Tekst til kolonne", velger "Data med skilletegn", huker av "Komma" og klikker fullfør.

  Et lite tips hvis du laster ned informasjon fra engelske sider: de bruker punktum som desimalskilletegn, dette vil gjøre at formateringen blir rar på norske systemer. For å unngå dette kan, er det to ting man kan gjøre:

  1) Benytte samme fremgangsmåte som under "Tekst til kolonne": "Data med skilletegn", huke av "Komma", men ikke klikk fullfør. Klikk heller på neste og velg "Avansert". Det vil her være mulig å bestemme hva slags desimalskilletegn rådataen har benyttet, slik at Excel automatisk gjør det om til det som passer for ditt system. I tilfellet med engelsk oppsett, hvor punktum har blitt benyttet, putter du inn et punktum i cellen "Desimalskilletegn", klikker ok og fullfør.

  2) Lime inn rådataen inn i Word og benytte "Søk og erstatt" (Ctrl + H) for å søke etter punktum for å gjøre dem om til komma. Denne måten er raskere, men vil gjøre om absolutt alle punktumene til kommaer, som ikke alltid er formålstjenelig.

 36. "Visste du at..." Word-edition

  Tips fra Even E:

  ...om man trippelklikker i et avsnitt, så blir hele avsnittet markert!
  ...ctrl + klikk på en setning, så markerer den hele setningen for deg.
  ...om du har stavet et ord feil mange ganger - bruk ctrl + H for å søke og erstatte ordet du har feilstavet enkelt og raskt!
  ...om du har mange sider, kan du enkelt sette inn sidetall ved å velge "Sett inn" -> "Sidetall". Kjekt!
  ...du kan enkelt lagre et Word-dokument som PDF, ved å velge "Lagre som", og "PDF" i nedtrekksmenyen.
  ...du kan markere tekst vertikalt ved å holde inne alt-knappen mens du markerer teksten.

  Lykke til!

 37. Svar og send epost uten å bruke musen

  Tips fra Mads Aune:

  I Outlook kan man trykke CTRL+R for å svare (eller CTRL+SHIFT+R for "svar alle"). Så er det bare å skrive mailen og trykke CTRL+ENTER for å sende.

  Ekstra tips: Man kan bruke SHIFT+TAB for å hoppe opp til Emne og til felt. og TAB for å hoppe ned til innholdet igjen.

  Sparer mye tid og er bedre for håndleddet! ;)

 38. Bruk mac

  Tips fra Truls Stenrud:

  Bruk mac

 39. Helligdager i kalender

  Tips fra Erling:

  Enkel måte for å få norske helligdager inn i kalenderen:

  Fil > Alternativer > Legg til helligdager.

  Der markerer du helligdager fra hvilke land du ønsker å ha med, og trykker OK.

 40. Sortering og filtrering i Excel

  Tips fra David Løkken:

  I Excel kan du sortere og filtrere etter felt, marker "overskriftene" du vil sortere, se under "Hjem" og klikk på "Sorter og filtrer" under redigering.

  Du kan også "fryse" overskiften, hvis du har en lang liste du blar deg igjennom så vil overskriften følge med nedover. Dette aktiveres under "Visning" og "Frys Ruter".

 41. Tips til å skrive en 10 siders stil

  Tips fra Tom-Roger Olsen:

  -Velg Times New Roman med skriftstørrelse 1638 (dette er desverre det høyeste du kan velge)

  -Velg rød farge på bokstavene for maksimal skremsels-faktor

  -Sett linjeavstand til 1584 (dette er så langt det går, velger du mer risikerer du å overbelaste datamaskinens strømforsyning samt ozonlaget)

  - Du trenger bare nå å skrive noen få bokstaver for å fullføre skolestilen din

  -Gå ut av skolen med toppkarakter

  -Slit likevell med å finne deg jobb pga det krevende arbeidsmarkedet

 42. Office

  Tips fra steffen Ingdal Olsen:

  *Word har en nice funksjon som lar deg åpne HTML dokumenter og de vil vises akkurat som du ville sett den i en nettleser, og ved en liten endring kan du benytte Word som HTML editor.

  Klikk på "File" -> "Options" -> "Advanced"

  Under "General" kryss av for "Confirm File Format Conversion On Open".

  *Hvis du holder nede Ctrl-tasten og klikker på noen ord , vil det markere hele setningen

  *Overfør office på ei minnepenn, så kan du bruke office på mange forskjellige pc-er


  * du kan også bruke office i farten, på for eks. telefonen! :D

  Det var mine tips

 43. Søk og erstatt!

  Tips fra Erlend O:

  Uten tvil det som sparer meg mest tid i større dokumenter er funksjonen søk og erstatt. Her kan man bytte ett gitt ord eller tegn med det man ønsker i hele dokumentet, med noen få trykk. Spesielt anvendelig er det med tanke på store datafiler. Kommer disse i Engelsk standard med punktum: "." som desimalskilletegn, og filen er tusenvil av kolonner lang kan det ta utrolig mye tid å bytte dette manuellt. I europeisk versjon av Excel vil tallene med punktumet som desimalskilletegn ikke leses som tall, og dermed ikke høyrestilles i kolonnene. Et par klikk i søk og erstatt, der du definerer at "." skal erstattes med "," sparer deg for timevis med arbeid. Funksjonen kan også anvendes på Mange andre eksempler.

 44. Merking av flere ord og linjer på forskjellige steder i et dokument i Word.

  Tips fra Ragnar Lillemark:

  Jeg holder inne CTRL-SHIFT og dobbeltklikker på ord på forskjellige steder i Word dokumentet, og de blir merket. Dette er en enkel måte å merke flere ord samtidig i et dokument.

  Jeg holder inne CTRL-SHIFT og trippelklikker på et ord, og hele linjen blir merket. Hvis jeg fortsetter å holde inne CTRL-SHIFT, kan jeg trippelklikke på flere linjer, og de blir merket. Dette er veldig kult for å plukke ut flere linjer på forskjellige steder i et dokument.

  Jeg holder inne CTRL-SHIFT og klikker og drar musepekeren over flere ord/setninger, forskjellige steder i dokumentet, og de blir merket.

  Jeg kan så kopiere, klippe ut med CTRL-C, CTRL-X og lime inn med CTRL-V, som normalt.

 45. Bruke headings

  Tips fra Lasse Martinsen:

  Når man skriver oppgaver er det svært lurt å være konsekvent på å bruke headings (forskjellige typer overskrifter og normaltekst), og tilpasse ønsket skrifttype ved å høyreklikke på selve headingen. Slik kan man ha stor og nummerert skrift på Heading 1 (f.eks. 1. Innledning), litt mindre skrift på heading 2, osv, og vanlig tekst på normalteksten (f.eks. Times New Roman, 12 pkt, 1,5 linjer). Har man et svært stort dokument og ønsker å endre normalteksten til 11, uten at noen overskrifter påvirkes, trenger man bare å høyreklikke på normaltekst og endre der. Da endres all teksten man ønsker å endre, uten at annet påvirkes. En annen massiv fordel ved å bruke headings er at innholdsfortegnelse kan autogenereres.

  For proffbrukere kan EndNote (et annet program, laget av Thomson Reuters, som brukes til referanser) brukes til å autogenerere kilder og lage referanseliste nederst i dokumentet. Dette er et must til skriving av store oppgaver under studier, eller andre situasjoner der det skal refereres mye og kildelisten blir lang.

 46. Snarveier i ligninger

  Tips fra Lasse Martinsen:

  Skal man skrive ligninger i Word - for eksempel til en skoleoppgave - kan snarveier spare en for masse tid. Dersom man skriver x^2, blir tallet automatisk satt til "superscript" (opphøyd) når man trykker space. x_2 gjør at tallet blir til subscript. Skal man ha en brøk, kan uttrykket i teller og nevner settes i parantes og deles av en slash - f.eks. (2x^2 + 4x)/(3y_1 + 2y_2) - og dette blir automatisk formatert som det skal være. Dersom du som meg synes at * er en jalla form for gangetegn, men plages av at prikken (bullet-point) som brukes i matte er tungvin å trykke frem, kan man skrive \bullet. Greske tegn kommer opp ved å skrive backslash etterfulgt av navnet på bokstaven. F.eks. gir \delta en liten gresk delta, mens \Delta gir en stor gresk delta. Svært mange andre snarveier i ligningverktøyet finnes også ved hjelp av backslash.

 47. Snip

  Tips fra jan Kjølstad:

  jeg bruker snippingtool i onenote, trykker windowstast+S så er det bare å snippe deler av skjermen. Veldig kjekk funksjon når man for eksempel skal lage forklaringer på programmer

 48. Lukke og åpne faner på en mer effektiv måte.

  Tips fra Marius Vollen:

  Dersom du trykker ned scrollehjulet (middel-klikk) på en link åpnes den i en ny fane. Om du middel-klikker på tittellinjen til et vindu lukker du det. Middel-klikker du på et ikon på startlinjen åpner du et nytt vindu av det programmet du klikket på.

 49. Bruk maler

  Tips fra Sigurd Randby:

  Bruk Microsofts ferdige maler for å gi artikkelen/teksten din et mer profesjonelt utseende. Førsteinntrykket av teksten har mye å si blant leserne.

 50. Fremstå som et geni

  Tips fra Hans Petter Secker:

  Jeg bruker ofte en morsom finte i excel som gjør at det ser ut som du er superkjapp til å summere tall.

  Hvis du står sammen med noen (eks. sjefen) og ser på en kolonne eller rad med tall og noen ber deg summere tallene. Da venter de fleste at du skal legge inn en formal til slutt som summerer tallrekken for deg.
  Marker alle tallene og spørr "er det disse du vil jeg skal jeg summere"?
  Nederst i høyre hjøret av excel arket dukker både summen og gjennomsnittet opp,
  men de fleste legger ikke merke til dette. Les av tallet, og begynn å legge inn SUM formelen mens du sier:
  Jeg tror det blir ca xxx
  Hvis det er mange og store tall, så lønner det seg å bomme med f.eks. noen kroner.
  så ser det mer troverdig ut at du gjorde hele utregningen i hodet.

 51. Zoon ut - zoom inn

  Tips fra Hans Petter Secker:

  Knepet jeg bruker mest i office er å zoome ut og inn ved å hold ctrl tasten inne mens jeg ruller på musehjulet. Veldig kjekt når du skal få med deg flere kolonner i excel. Har aldri sett noen andre bruke det, men jeg bruker det hele tiden. Kan også bruker i de fleste andre Windows programmer.

 52. "Hvor var det nå jeg skrev sist?" [originalt tips]

  Tips fra Tore Tharaldsen:

  Har du et lengre Word-dokument du holder på å redigere, og etterhvert vil gå tilbake for å dobbelsjekke eller endre en redigering?
  SHIFT+F5 tar deg til den nøyaktige plassen du redigerte sist. Trykk ennå en gang, så kommer du til redigeringen før det, osv osv.
  Dette funker faktisk også når du åpner et dokument som har vært lukket - trykk SHIFT+F5 så hopper markøren til dit du holdt på å jobbe.

 53. FINN.RAD for å slå sammen data (excel)

  Tips fra Tore Tharaldsen:

  Når man har en liste av utvalgte elementer(si en ordre), og må hente detaljer(si priser) fra en annen komplett liste har du to valg;
  1: Ha begge filene oppe på skjermen, let, bla og kopier. Utrolig tidkrevende når man har noen hundre linjer.
  2: Bruk "FINN.RAD", og få excel til å gjøre hele jobben. På et halvt sekund har den priset alle varene, ved å søke gjennom den komplette prislisten med 1000 varer for å prise ordren med 100 varer..!

  Når vi snakker om å spare tid, er dette sammen med "søk og erstatt"(ctrl+f, andre fane) de ubestridte vinnerne, helt klart.

  PS: Husk "USANN" som siste formelkomponent.

 54. Onedrive

  Tips fra Eskild Bakke :

  Onedrive er det som sparer meg mest tid. Jeg har to bærbare maskiner, en stasjonær pc og et gammelt Windows Rt nettbrett. Så at alle maskinene kan jobbe med samme dokument som om det ligger på maskinene et fantastisk.

 55. Redigering av excel dokument på farten

  Tips fra Joakim Birkeland-Kristensen:

  Bruker Excel for oversikt over pengebruk på mitt bankkort. Og er veldig greit å redigere dokumentet i Excel på min Lumia 640 når jeg foretar kjøp på farten. Lagring skjer i OneDrive. Dette sparer meg tid, og jeg har mer kontroll over pengebruken.

 56. Splitt visning av dokumentet

  Tips fra Kristen Per Alsaker:

  Hold inne Alt + Ctrl + S og plasser splitten med musa for å splitte visninga av eit dokument slik at du kan jobbe to plasser i dokumentet samtidig utan å scrolle opp og ned.
  Den same kommandoen fjernar splitten.

 57. Lagring

  Tips fra Christopher L:

  Hadde jeg blitt spurt på barneskolen hadde nok Alt + F4 vært mitt forslag, samme hva det måtte være. Folk flest går nok ikke på denne idag - håper jeg. (Office spør jo idag uansett om man ønsker å lagre filen idet det lukkes ved endringer)

  Mitt tips idag er å lagre filene til Onedrive eller tilsvarende, så slipper man ergrelsen og kaoset når plutselig arbeidet man har holdt på med i evigheter ikke er å finne igjen. Ligger det på nett slipper man å angre når maskina ligger på gulvet.

  Utarbeider man et større dokument kan det også være lurt å lagre en ny kopi for hver gang en har gjort større endringer, så slipper man å begynne på nytt når man i etterkant ser at noe har forsvunnet ;-)

 58. Klipp og lim er ut!

  Tips fra Simen Pedersen:

  I stedet for å bruke klipp og lim funksjonen ved ctrl+c og ctrl+v, kan man spare litt tid ved å markere teksten man vil flytte og trykke F2. Da får man opp en tekst nederst til venstre på siden der det står "Flytte til?" eller noe lignende også bruke piltastene eller musen til å finne den plassen man vil flytte teksten til å trykke "Enter".

  Man kan også trykke Skift+F2 for å kopiere teksten. Da kommer det opp "Kopiere til?" og man kopiere på samme måte som man flytter over ved å finne den plassen i dokumentet man vil kopiere til og trykke "Enter".

  Et supert tips som sparer litt tid.

 59. Usikker på om Office 365 passer for deg?

  Tips fra Sigurd Kristoffersen:

  Du kan installere Office 365 parallelt med de gamle versjonene av office, inkludert 2007 og 2010 utgaven. Er du usikker på om du vil forstå og ha bruk for tjenester som online lagring via OneDrive, eller samarbeid i dokumenter i sanntid; test det ut og se hvordan det fungerer. Du kan alltids gå tilbake og bruke den gamle versjonen!

 60. "Logg av før lunsj/kaffepause"

  Tips fra Vetle:

  Windows tast + L. Du er nå i "bytt bruker" modus, og du kan logge inn å fortsette der du slapp før lunsj! :)

  God lunsj!

 61. Bruker du Windows 8.1, og savner Windows menyen?

  Tips fra Even Seljelund:

  Bruker du Windows 8.1 så savner du sikkert Windows menyen, bare trykk "Windows+Q" så er det som om den fortsatt lever. :-D
  Da tror jeg ikke jeg stavet noe feil heller. :-P

 62. Hurtigtaster er tidsbesparende!

  Tips fra Marit Leine:

  Mitt beste tidsbesparende tips er: ta hurtigtastene frem fra glemslen, og lær deg noen flere enn kun de best kjente. Det tar kanskje litt tid å lære seg flere, men man vinner mye på det i lengden! Dette tipset er kanskje "gammelt nytt", men jeg vil allikevel fremheve bruk av hurtigtaster - det har definitivt vært meget tidsbesparende for meg, spesielt i Microsoft Word. Bruk av hurtigtaster er besparende ved at man kan gjøre de fleste kommandoer på tastaturet mens man skriver, man trenger ikke avbryte skriveflyten ved å løfte hånda bort til musa/feltet for å klikke. For ordens skyld: med hurtigtaster mener jeg f.eks: ctrl+s=save, ctr+c=copy, ctr+u=understrek, bruke shift+piltaster/home/end for å merke tekst, pgup/pgdown, underscore på hver side av et ord/setning for å få kursiv osv osv. Det er ekstremt mange, og jo flere jeg lærer meg, jo mer effektivt og kjappere skriver jeg. De fungerer også på Word for mac, men da har cmd gjerne samme funksjon som ctr.

 63. Søk etter filinnhold i OneDrive

  Tips fra Øystein Stakland:

  I OneDrive kan ein nå også søke etter _innhald_ i filer!

  Dette brukar eg ganske aktivt i arbeidssamanheng. Eg er lærar og har mange bøker og massevis av dokument i OneDrive for business. Ofte er eg på jakt etter informasjon frå både to og tre bøker, tidlegare måtte eg sitte å bla fram og tilbake i desse. Etter at me (endelig) fekk Office 365, kan eg nå enkelt finne fram til rett sidetal ved hjelp av eit kjapt søk. Dersom eg til dømes skal lage ein prøve kan eg enkelt finne relevant stoff og oppgåver eg har brukt før :)

  Privat brukar eg dette minst like mykje som i arbeidssamanheng. Eg likar å lage både mat og øl, og har mange bøker og enkeltoppskrifter. Dei digitale bøkene lagrar eg i OneDrive, opskrifter eg finn på nettet lagrar eg i OneNote. Eg nyttar også OfficeLens på telefonen til å ta kopi av oppskrifter frå fysiske bøker. Nokre bøker set eg inn som utskrift i OneNote og kan då gi meg sjølv hint, tips og triks til neste gang eg prøver meg på ei oppskrift.
  Dersom eg så finn ut at eg vil lage ei sjokoladekake treng eg berre søke etter "sjokolade" i OneDrive for å få opp oppskrifter til både kaker, øl og andre godsaker. Dette sparar meg tid eg ellers hadde brukt på å leite etter oppskrifter via Google, Bing eller ved å bla febrilsk i mine fysiske kokebøker.

  Bonustips til dei som har Windows Phone: Cortana kan nå søke via OneDrive, eg kan feks sei "Cortana OneDrive search for mashing temperature" og får då opp både OneNote notatbøkene og eventuelle bøker som inneheld informasjon om mesketemperatur! (Nei, Cortana snakkar diverre endå ikkje norsk)

 64. Neste arbeidsark/worksheet

  Tips fra Christian Jensen:

  Ved å holde CTRL og trykke Page Up/Down går du til neste arbeidsark kjapt.

 65. Rask markering av tekst i Excel

  Tips fra Christian Jensen:

  Har du ei stor liste i Excel som det tar evigheter å markere?
  Kontroll-tasten er en god venn (CTRL).
  Hvis du holder inne CTRL og bruker piltastene vil valgt celle flytte seg til første/siste celle i rad/rekke som det er fylt tekst i. Har du hoppet over en celle når du har skrevet tekst vil mellomrommet tolkes som en brudd i cellerekken og du må trykke et par ganger til. Har du mange celler fylt med data som du vil markere alt i. Trykk og hold CTRL og trykk pil til venstre og pil opp. Øverste venstre celle blir markert. Hold SHIFT+CTRL og trykk pil ned og pil til høyre. Nå blir hele teksten din merket kjapt.

 66. autofilter og frys av topp/side-celler

  Tips fra Christian Jensen:

  Dette tipset virker bare hvis du har MINST 2x2 celler fylt med data.
  I ei stor liste der du har ei eller flere kolonner til venstre som viser data og/eller ei eller flere rader kan du gjøre følgende:

  1. Trykk og hold ALT mens du trykker tastene D,F,F (blir skrevet ALT+D F F). Dette legger et autofilter på øverste rad. Hvis du har andre områder merk området først.
  2. Gå til posisjonen du vil ha fryst og trykk ALT+W F F. Eventuelt kan du hvor som helst trykke ALT+W F R for å fryse rad eller ALT+W F C for å fryse kolonne.

 67. Opprette tabeller for å jobbe raskere i Excel

  Tips fra Thomas Bratberg:

  En enormt besparende funksjon når man jobber i Excel er å jobbe i tabeller.
  Om du har en liste med enormt mye data, så kan man markere alle data og trykke på knappen "Formater som Tabell" (Hurtigtast Alt -> W -> X)
  Velg om tabellen din har overskrifter eller ikke, og trykk OK. Har du ikke overskrifter, så opprettes dette.
  Det geniale med dette er at du nå kan sortere og filtrere all data i tabellen ved hjelp av å trykke på sorteringsknappene i overskriftene i tabellen.
  Du kan filtrere og sortere på verdier, ord, størrelse og farger som du har gitt cellene.

 68. Autofylle tallserie i Excel

  Tips fra Thomas Bratberg:

  I Excel er det ofte man jobber med lister, og ofte har man en nummerserie som skal inn.
  Ved å fylle ut 2 celler med 2 tall, så kan man ved å dra i nedre høyre hjørne, fylle denne serien videre i kolonnen/linjen. Dette fungerer ikke bare med 1-2-3-4-5, men også der du har en serie med større økning i verdier, f.eks. 1-3-5-7 eller 1-5-10-15.

  Dette fungerer også på datoer, klokkeslett, verdier som inneholder tekst, og mye mer.

  Bonustips i Excel: Ved å trykke Ctrl+Shift+Komma, så får du opp dagens dato i cellen, i format DD:MM:ÅÅÅÅ,. Veldig fin å bruke ved utfylling av lister, og denne cellen kan lett dras utover med tipset over, kun med den ene cellen.
  Ctrl+Shift+Punktum blir til klokkeslett i format TT:MM

 69. Utklippsverktøy

  Tips fra Sebastian Bosgraaf:

  Utklippsverktøy er en artig liten programsnutt som lar deg ta PrintScreen av akkurat den delen av skjermen som du vil ha tak i!

 70. Snarveier for å spare tid

  Tips fra Terese:

  Hurtigtaster er mest tidsparende! Jeg liker også å skalere arkene litt mindre så jeg jobber med to sider parallellt delt på en skjerm for å unngå scrolling som også tar mye tid etterhvert.

 71. Tips om man trenger tekst til å teste ut funksjoner i Word/PowerPoint 2013

  Tips fra Martin Heitmann:

  Noen ganger ønsker man gjerne å teste ut eller demonstrere funksjoner i Word. For å raskt og effektivt fremstille tekst man kan bruke kan man skrive inn "=rand(,)" etterfulgt av enter for å få frem tilfeldig tekst.

  For eksempel vil =rand(9,3) gi ni avsnitt med tekst som inneholder tre setninger hver. Veldig greit om man bare trenger tekst for å fylle igjen, f.eks. når man lager en nettside eller en presentasjon. Har selv brukt den til å lære andre hvordan forskjellige funksjoner i Word fungerer.

  Og om man jobber på en presentasjon og bare må midlertidig fylle en side med tekst fungerer dette også i PowerPoint.

 72. Blide til pc fort

  Tips fra Svein august Gillesøy :

  Bruk oneclip så kan du ta et blde å lege in å enkelte finne det på windows med samme appen og det laget med onedrive enheten dine.

 73. Handleliste

  Tips fra Svein-Erik Muren:

  Har laptopen lett tilgjengelig på kjøkkenbenken og skriver handleliste i Onenote etterhvert som dagligvarer blir brukt opp. Handlelisten er da alltid synkronisert med mobilen når jeg er på butikken og handler. Sparer tid og penger.

 74. office sway

  Tips fra Espen Lilleengen:

  den helt enkle og systematiske måten og dele ideene dine på .
  er så enkelt som en kan få det.

 75. huskelister i onenote

  Tips fra Espen Lilleengen:

  med mobiltelefon, ta bilder eller scan notater,handlelister,kvittering etc. som lagres direkte i office onenote.
  dette er helt genialt. bruker det ti-talls ganger om dagen både hjemme og på jobb.
  aldri noe glemt. og kan deles med andre, f.eks deles i innkallinger og møtedokumenter.
  innskannede dokumenter er søkbare i onenote.

 76. Lag nye hurtigtaster for funksjoner du bruker ofte

  Tips fra Tor:

  Hurtigtaster er ekstremt praktisk når man bruker Office-programmer. Mange kommandoer, som fet skrift, søk og angre har allerede hurtigtaster. Andre er derimot ikke tilegnet noen hurtigtast, f.eks. gjennomstrekning, sett inn kommentar eller hold linjer avsnitt (så avsnittet ikke deles over to sider).

  Fra Word, klikk på Fil > Alternativer > Tilpass båndet > Hurtigtaster: Tilpass. Der kan man se hvilke hurtigtaster som eksisterer, endre eksisterende hurtigtaster, eller opprette nye for kommandoer du bruker ofte (f.eks. gjennomstrekning).

  Vet du på hvilket bånd kommandoen du vil utføre befinner seg, velger du dette båndet, f.eks. Hjem-båndet. (Du kan få en liste over alle kommandoene ved å velge "Alle kommandoer" i kategori-listen.) Dernest må du velge den kommandoen du vil lage hurtigtast for, f.eks. gjennomstrekning. Velg en ny snarvei for denne (f.eks. CTRL+SHIFT+U), og trykk på Tilegn. Du vil få beskjed dersom hurtigtasten allerede eksisterer.

  For å fjerne en snarvei: Velg snarveien og trykk Fjern.

  Du kan også legge inn hurtigtaster for makroer, skrifttyper, overskrifter etc. ved å velge disse i kategorilisten.

  Merk at en del av kommandoene ikke alltid har særlig intuitive navn, så det kan være vanskelig å finne den riktige. Litt prøving og feiling må noen ganger til.

  Denne funksjonen er svært kraftig, og du kan lage hurtigtaster til omtrent alle kommandoer i Word.

 77. Erstatt forkortelser for lange ord med Autokorrektur

  Tips fra Tor:

  Hvis det er ord du skriver mange ganger, og som kanskje er lange og vanskelige å skrive, kan du la Autokorrektur erstatte en forkortelse med det fulle ordet.

  Autokorrektur finner du ved å gå på Fil > Alternativer > Korrektur > Alternativer for Autokorrektur.

  Hvis du f.eks. skriver "utgangspunkt", "menneske", "oppgave" etc. ofte, kan du ved hjelp av Autokorrektur gjøre slik at det fulle ordet skrives ut når du skriver f.eks. "utgp", "msk" og "oppg".

  Supertips: Legg inn forkortelsen som skal erstattes med et tegn til slutt, gjerne punktum (.) eller bindestrek (-). Autokorrektur erstatter ordet enten når du skriver mellomrom eller et tegn. Fordelen med å bruke tegn til slutt er at det blir lettere å skrive sammensatte ord. Skal du f.eks. skrive "menneskesmugling", og "msk." erstattes til "menneske", kan du skrive "msk.smugling" og få det fulle ordet. (Hvis du kun legger inn "msk", må du skrive "msk [mellomrom/punktum] [backspace] smugling" for å få "menneskesmugling".)

 78. "Låne fra nettet"

  Tips fra Andre G:

  Hvis du trenger motivasjon eller tekst/bilder etc fra nettet er det noe får måter og åpne faner på. Jeg bruker mest CTRL+T, eller om du ser en artikkel eller et produkt på nettet kan du kjapt åpne den linken eller produktet ved å trykke musehjulet på artikkelen etc. Samme måte for å lukke fanen (musehjul over fanen)

 79. Multi monitor effektivitet

  Tips fra Sindre Grindvoll:

  Ved å kombinere funksjonene "nytt vindu" og "del" under "visning" fanen på toppen, kan et stort dokument vises på flere steder samtidig etter ønske og behov. Dette kombinert med 3-5 skjermer gjør det ekstremt effektivt å jobbe med store dokumenter, på flere steder samtidig som man har oppe flere kilder o.l. Det er bare å kaste et blikk bort på den delen av dokumentet man ønsker å gjøre endringer på, og man slipper å scrolle igjennom hele dokumentet, frem og tilbake for å finne igjen et sted hvor det skulle legges til et ord ekstra. Det beste av alt er at dette fungerer i ALLE Office applikasjonene!

 80. Office 2016 - Søk etter funksjoner

  Tips fra Stian Ravndal:

  Neste versjon av Office, vil komme med mulighet for å søke etter funskjoner. Veldig lurt for oss som ikke husker hvor ting i office pakken er eller vet hvordan man gjør ting.

 81. Hurtigtaster

  Tips fra Linda Bui:

  Istedenfor å bruke musen, så syns jeg det er veldig tidssparende og lettere å bruke hurtigtastene. De hurtigtastene jeg oftest bruker er:
  - For å merke deler av teksten - Shift + en av piltastene
  - For å merke hele teksten = CTRL + A
  - Klipp ut = CTRL + X
  - Kopiere = CTRL + C
  - Lime inn = CTRL + V
  - Hvis man jobber med flere dokumenter og vil klippe, lime inn tekst så bruker jeg ALT + TAB, for å navigere meg fram og tilbake til de forskjellige dokumentene.

 82. Bruk av maler

  Tips fra Robin Træet:

  Det finnes utallige maler for dokumenter ferdig laget for alle office-programmer. Man kan søke etter disse malene når man skal lage et nytt dokument for å finne nøyaktig det man trenger. Jeg bruker disse som et utgangspunkt for de fleste dokumentene jeg skal lage, det sparer man ekstremt mye tid på, og dokumentet ser mye flottere ut til slutt enn hva det ville gjort dersom jeg skulle ha laget det fra start

 83. Studer Office-pakkens muligheter

  Tips fra Kjell Knutsen:

  Mitt beste tips er at man tar seg til til å sette seg grundig inn i Office-pakkens muligheter. Etter å ha lest innkomne tips, slår det meg at jeg har veldig mye å lære. Jeg kan de fleste hurtigtastene og bruker de daglig, men har snappet om mange tips sm vil gjøre den daglige bruken bruken av mobilen og PC'en mer effektiv.

 84. Online

  Tips fra Robin Træet:

  Jeg jobber nesten kun online med dokumentene mine. Jeg kan åpne og redigere dokumentene mine fra hvilken som helst enhet hvor som helst. Med Office 365 får man en komplett Office-opplevelse gjennom nettleseren med Word, Excel, osv. tilgjengelig uten å måtte laste ned og installere noe som helst

 85. Endre mellom stående og liggende layout på enkle sider i lange word dokumenter

  Tips fra Magnar:

  Pass på at du bruker Word 2010 eller Word 2007-stilsettet. (Style groups -> Change Styles -> Style Set -> Word 2007/2010. Disse stilsettene har mellomrom mellom paragrafene, og gjør det dermed enklere å se paragrafene.)

  Sett markøren der du vil at landskapssiden skal være neste side.
  Gå til Page Layout og klikk på Breaks, og under Section Breaks velger du Next Page, og trykker deretter Enter en gang for å lage en paragraf i dokumentet.
  Legg til enda en seksjonbrekk, ved å gjøre punkt 2 nok en gang. Landskapssiden skal vi lage mellom de to seksjonsbrekkene.
  I et lengre Word-dokument kan du få behov for å lage én eller flere sider i en annen retning.

  Pass på at markøren er plassert mellom seksjonsbrekkene. Dette kan du se ved å skru på paragrafmarkering, trykk ¶ som du finner på Home-tabben.
  Gå tilbake til Page Layout-tabben, klikk Orientation og velg landskap.

  Nå vil denne siden være i landskapsformat, og du har nå bedre plass til å sette inn tabeller, kart, diagrammer eller bilder. Hvis du skal ha flere landskapssider etter hverandre, er det bare å fortsette som vanlig mellom seksjonsbrekkene.

  Du kan gjenta prosedyren flere ganger i dokumentet om nødvendig.

 86. Samarbeid effektivt på samme fil

  Tips fra Bendik:

  Spar et hav av tid ved å lagre dokumentet ditt på Onedrive og dele det med dine kolleger. Da kan alle gjøre endringer på den samme filen over nettet. Veldig praktisk ved presentasjoner!

 87. Excel forenklet

  Tips fra Henning Hårstad:

  Lær deg noen grunnleggende Excel-formler som "finn.rad" "summer.hvis.sett" pluss noen til og du vil spare mange, mange tastetrykk. Du oppdaterer bare input ett sted i arket så har du automatisk oppdatert hele regnearket ditt.
  Ikke noe mer knoting med å føre inn samme data på flere steder eller manuell oppdatering.

 88. OneNote - alt i ett

  Tips fra Henning Hårstad:

  Legg bort penn og papir og bruk OneNote til alle huskelister, forelesningsnotater, møtenotater og kladding av ideer og innspill.
  Da har du alt ferdig strukturert i skyen, tilgjengelig fra ALLE slags enheter, OVER ALT. Og du kan enkelt dele de med kolleger/venner.

 89. Autosum

  Tips fra Tor Olav Berg:

  Autosum i et excel ark er jo som default plassert øverst til høre, og det er som regel helt i enden i forhold til hvod man som regel befinner seg i et regneark.

  Derfor er snarveien godt å ha i hodet: Shift+Alt+=

 90. OneNote! Lær å elske det

  Tips fra Joachim Bakker Veiby:

  OneNote er en av de aller beste funksjonene i Microsoft Office. Spesielt hvis man skal hurtig lagre et bilde eller noe tekst man ser på nettet. Kjapt trykk innom Windowstast+S så kan man "snippe" skjermen og lagre det i notatblokka.
  Lagres opp i skyen (OneDrive) og kan da deles med andre eller åpnes på andre enheter i etterkant.

  En annen hurtigknapp er Win+N. Da får man opp en hurtigmeny for å enten klippe skjermen (som ovenfor), sende et dokument direkte til onenote (da må man være inne i et dokument i et annet officeprogram) eller starte ny Quick Note.

  Lær å elsk OneNote. Vanvittig godt produktivitetsverktøy fra Microsoft.

 91. Wikipedia integrert i Word

  Tips fra Joachim Bakker Veiby:

  Jeg bruker Wikipedia, som mange andre, fra tid til annen for å hjelpe tekster jeg skriver.
  Derfor bruker jeg en Wikipedia app-for-office som virkelig korter ned tid på å legge inn referanser fra Wiki.

  Her kan jeg søke på Wikipedia uten å forlate Word (veldig bra når man bruker Win 8 fullscreen apps) og bare markere tekst eller holde over et bilde for å legge det til dokumentet. Referansetekst legges automatisk inn under innholdet.

 92. Excel triks

  Tips fra Carl:

  Ctrl+shift+1
  Endrer tallene slik at de vises med tusen skilletegn og to desimaler. HVis en jobber med økonomi så er denne fin fin.

 93. Bruk hurtigtaster

  Tips fra Jon Anders Aasbakk:

  For å spare tid:
  Bruk hurtigtaster - det er kjappere.
  Bruk hurtigtaster - så slipper du musearm.
  Dermed slipper du å gå til doktoren med senebetennelse, og du slipper å kaste bort mye tid på å lære deg å bruke den andre armen til å styre musa med.

  Bruk hurtigtaster.
  Det er mitt beste tips, og ganske sikkert det som vil gjøre deg mer effektiv.

 94. Store dokument og scrolling

  Tips fra Jon Anders Aasbakk:

  Ingenting er kjedeligere enn et langt dokument uten innholdsfortegnelse med hyperkobling. Å scrolle med musehjul, eller scrollbar blir slitsomt, og kan ta sin tid.
  Trykk heller på F5 - skriv inn sidetallet du vil til - Og trykk enter. Voila!
  (Og et lite ekstratips: Ctrl+Home tar deg til første side, Ctrl+End til siste side.

 95. Full CTRL på tekstbehandling!

  Tips fra Johan:

  Å bruke hurtigtaster når man arbeider med tekst er en selvfølge, men CTRL i kombinasjon med a (marker alt) / c (kopier merket tekst) / v (lim inn merket tekst) / x (klipp ut merket tekst) er en veldig begrenset bruk av CTRL-tasten.

  Når man skriver egne tekster blir det gjerne til at man må omformulere ting underveis, og da melder seg behovet for å raskt kunne slette ord/setninger, uten å måtte strekke ut hånden etter musen, eller å slite ut backspace-tasten. Med riktig bruk av CTRL-tasten kan man skrive effektivt, bearbeide sine tanker underveis, og på en kjapp måte redigere teksten uten at man rekker å miste den opprinnelige tanken man ønsket å formidle.

  For å bruke CTRL-tasten på en hensiktsmessig måte er det spesielt 3 måter jeg ønsker å løfte frem:
  (1) Bruk CTRL+backspace for å effektivt slette hele ord i stedet for bare siste tegn. Det samme fungerer når man (2) skal flytte markøren (CTRL+piltast venstre/høyre = hoppe hele ord frem i teksten) for å forandre på tidligere formuleringer, eller så kan dette kombineres (3) med shift (CTRL+shift+piltast høyre/venstre) for å markere hele ord på en rask og effektiv måte.

  BONUSTIPS: Hvis man trenger å forandre rekkefølgen på ting man har skrevet, så vil mange markere teksten med musen, klippe den ut (mus eller ctrl+x), og lime inn. I mange tekstbehandlingsprogram vil dette gjøres raskere ved å *dra* den merkede teksten med musen til ønsket posisjon! Dette sparer meg daglig for mye tid og frustrasjon, og jeg vil ikke gå tilbake til håndskrevne notater - for når man har fått CTRL på dette vil man lure på hvordan man klarte seg tidligere...

 96. Kopiere format

  Tips fra Jon Anders Aasbakk:

  Viste du at du kan dobbeltklikke på "Kopier format"-knappen.
  Deretter kan du klikke fortløpende på alle steder du ønsker skal ha samme format.
  Dette er en stor tidsparer.

 97. Converter unicode til symbol

  Tips fra Mortan Leslie-Jacobsen:

  Det kan være tungvint å sætte inn symboler, hvis du har mange i dokumentet ditt. Derfor finner jeg det lettere å skrive inn unicode entitetene og så trykke ALT+x
  F.eks. 2a3b ALT+x = ønsket symbol

 98. Ord retting

  Tips fra Emil Moa:

  Kjekt og tidsparende å bruke Word + rettelse verktøy til å korrigere undertekster filer, fjerne og ikke minst erstatte tegn i lange undertekster er veldig effektivt. Rettelse verktøyet i utgangspunktet er anvendelig til mye

 99. F4-tasten

  Tips fra Jon Anders Aasbakk:

  Bruk F4 for å repetere det siste du gjorde i dokumentet.
  F.eks når du skal sette inn kantlinjer og skyggelegging tar det litt tid - særlig hvis du har flere steder dette skal gjøres. Trykk da F4, så brukes denne formateringen på merket tekst.
  F4 fungerer både til å repetere tekst, så vel som å kopiere format.

 100. Ord retting

  Tips fra Emil Moa:

  Kjekt og tidsparende å bruke Word + rettelse verktøy til å korrigere undertekster filer, fjerne og ikke minst erstatte tegn i lange undertekster er veldig effektivt. Rettelse verktøyet i utgangspunktet er anvendelig til mye

 101. Bruke online templates / maler

  Tips fra Glenn Z:

  Tipset som sparer mest tid må være online templates / mal.

  Dersom man er usikker på hvordan man skal lage en CV, hvordan skrive et offentlig brev etc. kan man søke på templates / maler og benytte dette. Templates / maler kan også brukes for å lage bursdagskort, gavekort, diplomer, takkekort, bryllupsinvitasjoner m.m. Man sparer tid ved å slippe å dra til en butikk og ikke minst penger siden man kan lage dette selv med en skriver og fotoark.

  Templates / mal finner man ved å trykke på Fil og Ny. Søk blant flere tusen templates / maler eller bruk tema for å finne din mal.


 102. Skylagring av alt

  Tips fra Kim:

  Onenote er et fantastisk verktøy. Jeg bruker det til å lage notater (både med tastatur og håndskrift), enkelt lage en skisse/tegning og sortere alt så det er lett å finne. Men det beste trikset er at det er forbausende enkelt å sette inn bilder du tar med mobilen. Har tegnet et tankekart på en tavle, 1.2.3. og den er foreviget i digital form. Skrev notater på ark en time fordi du glemte pc'en, 1.2.3 og du har det med alle andre notatene,
  mobilappen til onenote er fantastisk og brukes nesten hver dag!

 103. Skrive bulk SQL'er i Excel

  Tips fra Clemet:

  Excel er et supert verktøy hvis du skal skrive mange like SQL setninger. F.eks. update setninger.

  Legg inn data i excel. F.eks. en liste over adresser og kundenavn i to kolonner, som du ønsker å oppdatere inn i en SQL database.
  Trykk på "Insert function" til høyre for den øverste raden. Velg "Concatenate"
  Her kan du skrive en SQL. (Linjeskift viser henviser til de forskjellige linjene i Concatenate funksjonen)

  UPDATE kundeadresse SET adresse WHERE adresse LIKE
  '
  B:B
  '
  AND kundenavn LIKE
  '
  A:A
  '
  ;

  Deretter kan du ta tak i denne raden, og dra den nedover hele regnearket. Du ender dermed opp med SQLer som ser slik ut:

  UPDATE kundeadresse SET adresse WHERE adresse LIKE 'Hansens Gate 7' AND kundenavn like 'Hans Hansen';
  UPDATE kundeadresse SET adresse WHERE adresse LIKE Eriks Gate 9' AND kundenavn like 'Hans Erik Eriksen';
  Osv.
  Så kan man bare copy paste disse inn i databasen. Kjempekjekt om man får lister med titalls/hundretalls med linjer med data!

 104. Konferansevisning i PowerPoint

  Tips fra Amund :

  Når du har en presentasjon på f. eks. skolen, bruk notater på PowerPointen. Du kan da se notatene dine under presentasjonen på PCen din, men tilskuerne kan ikke de dem på prosjektorbildet. Det eneste du trenger å gjøre er å legge til notatene i "notaterfeltet " i PowerPointen, og når du starter lysbildefremvisning høyreklikker du på skjermen og velger "konferansestyrevisning". Du har da oversikt over hva du skal si, hva som er neste lysbilde og hvor lang tid du har brukt. Og det beste av alt er at ingen vet at du har manus, de tror du ser det samme som dem, altså lysbildene...

 105. Onenote med synkronisering

  Tips fra Andreas Holte:

  Synkronisering av notater o.l.
  Bruker det bl.a. til å dele handleliste med samboer.
  Listen kan oppdateres underveis i handleturen.

 106. Absolutte cellereferanse i Excel

  Tips fra Ketil Hage:

  Istedet for å skrive $a$4 for å låse cellereferanse kan en trykke F4 funksjonstast i stedet.

 107. Hurtigtasten få kjenner til

  Tips fra Anita Nystad:

  Mange kjenner til Ctrl+S for å lagre, men få vet at man kan bruke F12 for å 'Lagre som', noe som er veldig nyttig hvis man skal lagre dokumentet som et nytt dokument. Det er veldig mye kjappere å trykke F12 enn å finne 'Lagre som' i menyen.

 108. Ryggavløser, last minute-lesing og gruppesjef

  Tips fra Julie S.:

  Det første tipset mitt er å lagre alle dokumenter, bilder, notater osv. i OneDrive slik at du ikke trenger å drasse med deg tunge pc-er og nettbrett mellom hjem, skole/arbeid og besøk. Dessuten trenger du ikke være redd for å ødelegge eller bli frastjålet dyrt utstyr i kollektivtrafikken eller ut og inn av bil. Ikke minst gir det stor trygghet å vite at det er lagret og når som helst kan tas i bruk, hvor som helst og på hvilken som helst enhet!

  Det andre er å bruke OneDrive selv uten internett, f.eks. på eksamen eller på farten. Selv om du ikke får lagret i OneDrive uten nett, kan du fremdeles lese over morgenpresentasjonen din eller repetere pensum.

  Det tredje er å redigere dokumenter med flere når dere har gruppearbeid. Du får din egen gruppesjef som holder kontroll på hvem som redigerer hva, og som lagrer alle endringer automatisk. Man kan jobbe med prosjektet på hvert sitt kontinent om man vil (trenger tilgang på internett selvfølgelig), samtidig som alle gruppemedlemmene er fullt oppdatert på endringer. Enklere blir det ikke :-) På skolen har vi brukt dette til å samarbeide om løsning av matteoppgaver, noe som fungerte prikkfritt.

 109. huskelister i onenote

  Tips fra Espen Lilleengen:

  med mobiltelefon, ta bilder eller scan notater,handlelister,kvittering etc. som lagres direkte i office onenote.
  dette er helt genialt. bruker det ti-talls ganger om dagen både hjemme og på jobb.
  aldri noe glemt. og kan deles med andre, f.eks deles i innkallinger og møtedokumenter.
  innskannede dokumenter er søkbare i onenote.

Til toppen