IDF avholdes i hovedsak på Moscone Center, som er San Franciscos største konferansesenter.
IDF avholdes i hovedsak på Moscone Center, som er San Franciscos største konferansesenter. (Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Tek.no er på plass i San Francisco

Straks starter Intels store utviklerkonferanse IDF.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

San Francisco/Tek.no: Tirsdag morgen – eller snarere tirsdag ettermiddag for nordmenn flest på grunn av ni timers tidsforskjell – sparker Intels toppsjef Brian M. Krzanich i gang selskapets store utviklersirkus: IDF 2015.

IDF er kort for Intel Developer Forum og er enkelt og greit en stor møteplass for bransjefolk og andre teknologinteresserte. Som prosessor- og brikkeprodusent er naturligvis Intel et selskap som ønsker at så mange som mulig tar i bruk akkurat deres produkter, og IDF er en arena der alskens utviklere kan hjelpes med nettopp dette – gjennom likesinnede, partnere og Intel selv.

Over tre dager godt over hundre små og store foredrag « teknologichatter » og arbeidsgupper vil ta for seg alt fra tyngre tekniske dypdykk i siste prosessorarkitektur til « Firmware in the Data Center: Building a Modern Deployment Framework Using Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) and Redfish APIs ».

De store linjene

Hvor spennende enn rammeverk for datasentre kan være, vil nok Tek.nos utskremte holde seg langs de store linjene. Vi vet det kommer til å være mer fokus på Tingenes Internett, med blant annet enheter som skal kle kroppen eller se bra ut i private hjem.

Slike dingser vil gi oss stadig mer informasjon som skal hentes og behandles, så da vil nok også Dataskyen og « Big Data » nevnes mer enn to ganger. Med alt dette bør også privatliv og sikkerhet bør også få sin tilmålte tid i rampelyset.

Et annet spørsmål er om den trådløse ladingen (Ekstra) har kommet noe nærmere.

Stille og rolig før åpningen.
Stille og rolig før åpningen. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Vi skal heller ikke glemme de enkelte utviklerne og løsningene som takler små og store problemer. Forhåpentligvis har vi stoff til flere spennende og interessante saker i bagasjen når vi setter oss på flyet hjem.

Men eventuelle store nyheter vil vi naturligvis være tidlig ute med, og tradisjonen sier at Krzanich vil åpne ballet med en nyvinning eller to. Før sommeren trodde vi det skulle være Skylake, men den ble da vitterlig dratt duken av tidligere denne måneden. Vi lurer dog på om den ikke vil dukke opp i utgaver for bærbare datamaskiner i løpet av IDF.

I fjor fikk vi den lille utviklerbrikken Edison. Har Krzanich gjemt unna noe å vise frem på årets åpningstale? Som noen så vakkert sa det: « Time vil sjåvv ».

Kanskje vi får vite noe mer om «Cannonlake» og «Kaby Lake»?
Rykte: Intel utsetter ny prosessorplattform >>>

Vi gjør oppmerksom på at Intel betaler for reise og opphold i forbindelse med IDF 2015.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen