Tejas på rundtur i Asia


Bilde av Tejas CPU (Kilde: VR-Zone)

Det har lenge blitt sagt at Tejas vil få 2 MB cache størrelse og trolig bruke bussfrekvens på 1066 MHz. Klokkefrekvenser er enda ikke kjent, men man har hatt stor tro på 4 GHz. Med introduksjonen av modellnummer kan også skje at man toner ned antallet MHz og heller satser å forbedre andre flaskehalser. Tejas bør selvsagt bli raskere enn Prescott ved samme klokkefrekvens.

Ifølge The Inquirer sies det at Tejas-prosessoren nå er på turné i Taiwan sammen med Alderwood 925P hovedkort. Tejas baseres på LGA775 og ser dermed ut til å passe ned i samme hovedkort som Prescott - ihvertfall de som har Alderwood-brikkesett.

Oppgradering til et Alderwood-hovedkort vil kreve at man går til innkjøp av en del nye komponenter. Støtte for Socket T, DDR2-minne og PCI Express gjør at både CPU, minne og grafikkort nok må byttes ut.

Spennende skal det også bli å se hva Intel kan stille opp med når det gjelder 64-bits x86-prosessorer. Tejas forventes å støtte Intel Extended Memory 64 Technology, eller IA32e som man kanskje også kan kalle det.

 

(Kilder: The Inquirer, VR-Zone, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen