Tejas og sokkel 775-bilder på nett


Intel Tejas
(Bilde: Anandtech)

Intel "Tejas" er prosessoren som skal ta over etter "Prescott". Nå som Prescott såvidt har begynt å dukke opp i butikkene, har spåmakerne stilt inn siktet sitt på denne.

Bildene fra Anandtech er av en av ti tidlige prøveprosessorer av Tejas som Intel har sendt ut til nære forbindelser, som nettstedet bare såvidt fikk knipset i en butikk i Taipei. Prosessoren benytter den samme 775-pins sokkelen som Prescott etterhvert vil gjøre.

I tillegg har selve prosessorenheten fått to hakk i siden for å sikre at den bare kan festes i riktig retning. Den fysiske størrelsen til sokkelen/prosessoren sier ikke Anandtech noe om, så vi forventer at den blir på omtrent samme størrelse som i dag. Sokkel 775 blir standardsokkelen til Intel i overskuelig fremtid, og debuterer først med Prescott i "Grantsdale"-brikkesettet i april.

Tejas ventes å debutere i fjerde kvartal i år og ventes å nå frekvenser opp mot 5 GHz i løpet av 2005. Vi blir dog ikke overrasket om prosessoren først kommer på markedet en gang til neste år. Tejas skal produseres på samme 90 nanometers-prosess som Prescott. Prosessoren får antakelig en kraftig forbedring av Hyper-Threading i maskinvaren - kanskje endog gjennom to fysiske prosessorkjerner som deler på resten av ressursene, noe som kan forklare det mulige effektforbruket på 150 Watt.

Det har også vært rikelig med spekulasjoner omkring hvorvidt Tejas blir Intels første 64-bits prosessor for desktop-markedet.

(Kilde: Anandtech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen