Tejas, problembarn av dimensjoner

Ifølge Ace's Hardware skal Andy Glew, tidligere ingeniør hos Intel, ha kommentert "Tejas" på en news-gruppe. Han bekreftet at "Tejas" skapte problemer i opptil flere år. Planene skal ha endret seg fortløpende, noe som kan ha sammenheng med utfordringer man ikke klarte å løse.

Prosjektet skal ha satt så mange grå hår i utviklerne at flere sluttet fullstendig i Intel eller ble overført til andre avdelinger (et par stykker sies å jobbe i AMD). Det skal også ha vært problemer med den interne organiseringen av utviklingssenteret.

Disse kommentarene er til en viss grad interessante fordi Intel ikke har gitt noen god forklaring på hvorfor man ga opp "Tejas". Det offisielle standpunktet er at man istedet ønsket å satse på dual-kjerne prosessorer og droppet "Tejas" fordi lanseringene kom såpass tett innpå hverandre.

Det var imidlertid neppe noen overraskelse at Intel fikk problemer med "Tejas" ettersom den delvis bygger på "Prescott", som også møtte store utfordringer i utviklingen. Etterhvert som tiden går vil man kanskje få vite den virkelige grunnen til at prosjektet bli skrinlagt.

 

(Kilder: Ace's Hardware, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen