Tegn hverdagen din

Selv om det kanskje er nødvendig, er det ikke alt vi lærer på skolen som er like spennende. Noen vil til og med strekke seg til å si at visse skoletimer kan være såpass kjedelig at det er fare for liv og helse.

Er du en av de som er døden nær når det nærmer seg slutten på en lang skoledag, bør du fortsette å lese. LeapFrog har nemlig funnet opp Fly Pentop, som skal gjøre skoleopplevelsen både mer spennende og lærerik for barn og ungdom.

Pentop er rett og slett en interaktiv penn. Ved at du tegner forskjellige figurer på at spesialpapir, kan pennen hjelpe deg med alt fra regnestykker til å spille piano.

Så hvordan er dette mulig? Det er nemlig slik at pennen er utstyrt med en leser nederst på tuppen, som kontinuerlig leser området foran pennen. Dermed kan den praktisk talt lese hva du har skrevet eller tegnet, og slik henge med tankene dine hele tiden.

Hvis du for eksempel ønsker å la pennen hjelpe deg med matteleksa, er det bare å tegne opp konturene av en kalkulator på spesielpapiret. Fyll så inn tallene 0-9 i de forskjellige rutene, i tillegg til tegnene for pluss, minus også videre. Deretter er det bare å presse pennen i de forskjellige rutene, og pennens høyttaler leser opp tallene du velger, samtidig som den løser regnestykket for deg.

Piano i kladdeboka
Skulle du ønske å spille litt piano på papiret, er det bare å tegne opp konturene av et tangentbord. Pennen vil gi rutene du har tegnet opp hver sin tone, og spille de av etter hvert som du trykker på tangentene. Hvis du vil spare ditt pianoverk, kan du stille inn pennen til å ta opp det du spiller.

Dette er bare to av et vell av funksjoner Pentop kan skilte med. Andre funksjoner inkluderer blant annet notisblokk, kalenderfunksjoner og flere musikkinstrumenter. Deler av dette tilbudet er ikke inkludert i selve pennen, men kommer som såkalt FLYware. Dette er tilleggsprogramvare som er kapslet inn i en liten plasthette som festes på pennens topp. Her kan du også få blant annet en egen Pentop-dagbok, spansk-engelsk oversetter og en mengde spill.

Mengder av tilbehør
Den interaktive pennen inneholder vanlig blekk, noe som betyr at spesialpapiret blir brukt opp like fort som et vanlig ark. Når du er tom for spesialpapir, kan dette kjøpes i en rekke nettbutikker, blant annet på Fly Pentops egen nettside, flypentop.com. Her får du også kjøpt FLYware og annet ekstrautstyr som bæreveske deksler og ladestasjon.

Pentop får sin energi fra et vanlig AAA-batteri, som må byttes med med jevne mellomrom med mindre du kjøper et oppladbart batteri og en ladestasjon. Skulle du være på et sted hvor du må være stille, som for eksempel i en skoletime, er det bare å plugge i øreproppene som følger med pennen.

Et verktøy som Pentop er imidlertid ikke bare billig. Selve pennen koster $100, eller nesten 650 kroner. For å få en fullverdig opplevelse av Pentop bør du også ha tilbehør som ladestasjon, skriveblokk og kanskje et ekstraprogram eller spill. Et lite eksempelregnestykke viser dette tilsvarer over tusen kroner. Senere kommer muligens flere blokker med spesialpapir og nye spill og programmer.

Det er imidlertid liten tvil om de pedagogiske hensiktene ved en penn som dette. Pentop er åpenbart laget for å gjøre skoledagen enklere og mer underholdende for barn og unge, noe den garantert blir når du kan spille piano og trommer på notisblokka i geografitimen. Hva læreren måtte synes om den spontane musikktimen, er en helt annen sak.

Du finner mer informasjon om Fly Pentop på produktets nettsider. Her kan du også bestille pennen, eller velge blant en rekke andre nettbutikker.

(Kilder: Fly Pentop, Gizmag, Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen