Test

Teenage Mutant Ninja Turtles

Bakgrunnshistorien for filmen går som følger: For flere tusen år siden fant en stor krigsherre en portal til en annen dimensjon som gjorde ham udødelig, men som samtidig slapp løs flere farlige og uskadelige monstre som kom til å plage menneskeheten i langt tid fremover. I nåtiden har milliardæren Max Winters planer om å bruke disse monstrene til å oppnå verdensherredømme. Men han har ikke regnet med motstanden fra fire muterte ninjareptiler.

Etterlengtet gjenforening

Det er gått lang tid siden vi første gang stiftet bekjentskap med Leonardo, Donatello, Raphael og Michelangelo. Siden sist har samholdet brødrene mer eller mindre gått i oppløsning. Leonardo, den tidligere lederen av gruppa, er blitt sendt bort av Splinter (sjefsrotta) for å prøve å bli et bedre forbilde, til de andres fortvilelse og ergrelse. Men Leo returnerer, og skilpaddene er snart fullstendig gjenforent og klare til dyst, etter en del pubertale søskenkonflikter.

Leonardo har vært på ledertrening i jungelen. Litt pubertalt og ganske så kult.
Leonardo har vært på ledertrening i jungelen. Litt pubertalt og ganske så kult.

Mørk data-estetikk

Visuelt er "Teenage Mutant Ninja Turtles" nesten ikke til å kjenne igjen. Stilen har modnet betraktelig, og sagaens inntog i data-animasjonsalderen har i høy grad satt sitt preg på filmen. Studio-programmererne har her gått flittig til verks og utarbeidet en stilig mørk tone og avanserte lys/skygge-effekter, samt detaljerte, livaktige overflater og uttrykksfulle figurer. Det er en ganske så forseggjort animasjonsteknikk, som i hvert fall har få likhetstrekk med den klassiske tegnefilm-estetikken. For å bruke PC-terminologi blir det litt som å beundre en heftig cut-scene i et påkostet dataspill, og åpningscenen ga faktisk assosiasjoner til filmen "300", så denne DVD-utgivelsen er unektelig en kul og uventet oppgradering.

Enkel moro

Også kampskildpadder har emosjonelle problemer i ny og ne.
Også kampskildpadder har emosjonelle problemer i ny og ne.

Karakterene i filmen er gjennomførte og rike på personlighet. De spreke krypdyrene er livlige og fornøyelige, med artige tenåringsnykker og kjappe, morsomme replikker. I tråd med tradisjonell superheltlogikk er våre venner riktignok litt vel usårbare der de effektivt feier all motstand til side i et forrykende tempo, men kampsekvensene er energiske og underholdende, om enn noe masende til tider. "Teenage Mutant Ninja Turtles" er nok primært en film for den yngre garde, og er som sådan passende forutsigbar og ukomplisert, noe som jo er forfriskende iblant, også for de av oss som er ferdige med tenårene.

Se trailer til filmen her.

Konklusjon

Sist gang vi så ninjamutantene i langfilmformat var på begynnelsen av 90-tallet, og den gang var det snakk om vanlig live-action med småpatetiske skilpaddekostymer. Dagens formatet passer konseptet mye bedre og gjør 2007-versjonen til et velkomment gjensyn. Dette er animert underholdning av det enkle, velkjente tegnefilm-merket med morsom dialog og en annerledes og fascinerende visuell stil.

Teenage Mutant Ninja Turtles   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen