(Bilde: Montasje: TED/Akam)

TED passerer en milliard visninger

Nettforedragene om blant annet fotografering når nye høyder.

TED (Technology, Entertainment, Design) ble i 1984 opprettet som en konferanse der målet var å spre gode idéer. Senere har de vokst seg store på nett med foredragsvideoer av profilerte personligheter, hvorav mange omhandler fotografi. Da TED publiserte sine første videoer i 2006 var det kun ment som et eksperiment, men i dag, 6 år senere, finnes det over 1 300 videoer, kalt TED Talks, og tilsammen er de sett over en milliard ganger. I hvert fall om man skal tro TEDs beregninger.

Les også: Akam anbefaler Ted

For å markere seertallet introduserer nå TED muligheten til å se foredrag i ferdige spillelister. For den fotointeresserte er det særlig verdt å få med seg Natural wonder - en samling av åtte foredrag om naturfotografering, blant annet med National Geographic-fotografen Paul Nicklen.

TED Blog skriver representanter fra nettsiden at "Ingen visste om folk var villig til å ofre 18 minutter for å se filmede forelesninger på nettet, og ingen av oss kunne forutse hvordan TED Talks ville bli så populært de kommende årene. Hva forteller dette oss? Jo, at folk ønsker å lære. At folk ønsker å bli inspirert." Videre skriver de at de synes det er virkelig utrolig at brukerne kommer tilbake dag etter dag, og at det gjør dem helt spake.

Fotograf Camille Seaman viser slideshow med bilder av polarisen.
Fotograf Camille Seaman viser slideshow med bilder av polarisen. Videoen finner du i Natural wonder

Les også: Tar bilder i vektløs tilstand

Kilde: TED Blog

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen