Tech·Ed: Torsdag


Klikk på bildet!

Dagen begynte for vår del med en presentasjon av det nye filformatet i Office 12. Presentasjonen ble ledet av Jessica Gruber, som er konsulent for Microsoft Consulting Services i Storbritannia. Hun fortalte oss mye om hva man kan gjøre med de nye XML-baserte filformatene som vil være standard i Office 12. Noe av dette visste vi allerede, men hun fortalte oss en del som vi ikke var klar over.

Filformatet kommer til å være en ZIP-fil som inneholder en mappestruktur med XML-filer og filer som du har satt inn i dokumentet ditt. Om du vil bytte ut et bilde i et dokument, kan du endre dokumentets filendelse til .zip, åpne filen i f.eks. WinZIP, og bytte ut bildet direkte. Bytt filendelsen tilbake, og dokumentet er oppdatert med det nye bildet.

Det samme kan gjøres med f.eks. topptekst og bunntekst for et dokument. Disse er normalt bare lagret som egne XML-filer inne i .docx-filen, slik at de kan byttes ut direkte ved hjelp av enkel programmeringskode. Man kan også bytte ut en fil som heter styles.xml, som vil endre formatteringen av hele dokumentet. Alt dette gjør at det er enkelt å automatisere likt utseeende på dokumenter i større bedrifter.

Du vil kunne lagre filer i Office 12 med to ulike filendelser som begge er basert på det nye XML-formatet. For Word-filer blir disse filendelsene .docx og .docm, hvor .docx-filene ikke har støtte for makroer. Kun filer som har en filendelse som slutter på bokstaven "m" vil ha støtte for makroer, og man kan derfor stole på at .docx-, .xlsx- og .pptx-filer alle er sikre for virus forkledd som makroer.

Man kan sette innstillinger som gjør at det nye XML-filformatet ikke vil bli brukt som standard, og det vil komme patcher for Office 2000, XP og 2003 som vil gjøre at man kan behandle disse filformatene også her, inkludert støtte for å lagre endringene man gjør i det nye formatet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen