Tech·Ed: Onsdag


Utstillingshallen. Klikk på bildet!

Dagens høydepunkt var helt klart møtet med Bill Hilf. Hilf er Microsofts personlige Linux-guru, og leder Linux and Open Source Software Technology Group hos Microsoft. Han er også mannen som er ansvarlig for en lab med datamaskiner som eksklusivt kjører Linux.

Hilf har jobbet med åpen kildekode i over ti år, og jobbet i IBM før han ble med i Microsoft. Hele intervjuet med Bill Hilf kommer i neste uke.

I dag har vi også fått muligheten til å delta på en del av de vanlige sesjonene her på Tech·Ed. Vi deltok først på en sesjon om å utvikle strøm-vennlig programvare for mobile enheter, som ble ledet av Intel-ingeniøren Victoria Zhislina. Hun gav oss et veldig greit overblikk over hva man bør passe seg for når man utvikler mobile applikasjoner, spesielt maskiner med Intel-baserte prosessorer.

I lunsjpausen, ble det arrangert en spørretime med Microsoft sikkerhetsspesialister, deriblant en av undertegnedes favoritter fra fjorårets Tech·Ed-konferanse, Jesper M. Johansson. Der holdt han blant annet et foredrag om 10 enkle måter å få nettverket sitt hacket på, et foredrag som var så populært at det kjøres om igjen i år.

Årets spørretime inkluderte også Steve Riley, som er sikkerhetsevangelist hos Microsoft. Tilstede var også Brian Komar og Fred Baumhardt, og alle sammen svarte på spørsmål fra publikum. Spørsmålene gikk på alt fra god passordpolitikk til hvordan man sikrer seg mot innbrudd via nettverk.

Og også i år kom Jesper Johansson med en kommentar som kommer til å bli husket av alle deltagerne. For noen måneder siden erklærte Bill Gates at "passordene er døde," og mente at smartkort er fremtiden for autentisering. "I'm sorry Bill, but you're smoking crack on this one" var Johanssons kommentar til uttalelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen