Tech·Ed: Ny VS.NET, SQL Server i november

Under den innledende talen på Tech·Ed Amsterdam, avslørte Andrew Lees i Microsoft at selskapet skal lansere Visual Studio 2005 samtidig med SQL Server 2005 og BizTalk Server 2006 den 7. november i år. Lanseringen vil hovedsaklig foregå i San Francisco, men vil bli fulgt av lanseringshendelser rundt om i verden i dagene etterpå. Ryktene har tidligere fortalt oss at disse produktene ville bli lansert i november, men dette er første gang Microsoft har bekreftet en lanseringsdato.

Selv om BizTalk Server 2006 blir lansert samtidig som de andre produktene, fortalte Lees at produktet ikke vil være tilgjengelig før 60-90 dager senere. Dette fordi at produktet er avhengig av mye av koden i Visual Studio 2005 og SQL Server 2005. De to andre produktene synkroniserer lanseringen fordi begge er svært avhengige av hverandre.

- Disse produktene markerer en ny generasjon av plattformer for sammenhengende systemer, og er ikke bare designet for å jobbe bedre sammen, men vil gjøre det mulig for kunder å bedre koble til eksisterende systemer, partnere, kunder og ansatte, sa Lees under talen.

Microsoft selv bruker allerede disse produktene internt i selskapet, og forventer også at over 20 av deres største kunder kommer til å bruke produktene før de blir lansert.

SQL Server 2005 vil kunne kommunisere med Java-applikasjoner ved hjelp av en egen JDBC-driver, som allerede nå er tilgjengelig i en betaversjon. VS 2005 og ASP.NET 2.0 kommer til å lage XHTML 1.0 Transitional-kode som standard, slik at disse sidene også blir lettere å bruke i andre nettlesere enn Internet Explorer. Det skal også bli enklere å overvåke SQL Servere.

Programmer.no kommer tilbake med en omtale av Visual Studio 2005 i november.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen