TDC Mobile til Norge?

Det var i går, på Enskilda Securities TMTs seminar i Stockholm, det kom frem at den danske mobiloperatøren TDC Mobile er i forhandlinger med Telenor om en operatøravtale i Norge.

TDC kan sammenlignes med norske Telenor, og hadde før monopol på det danske telemarkedet. Det tidligere statseide selskapet er fortsatt Danmarks største teleoperatør, og tilbyr både fasttelefoni og mobiltelefoni, såvel som bredbånd og andre kommunikasjonstjenester gjennom sine forskjellige datterselskaper.

TDC Mobile er ikke bare inne på det danske markedet, men har også en finger med i mobilmarkedet i land som Tyskland, Polen Litauen og Østerrike. Ved utgangen av 2004 hadde TDC Mobile over syv millioner mobilkunder i Europa.

Hvis TDC Mobile blir mobiloperatør i Norge, vil selskapet i så fall bli en virituell operatør. Selskapet vil med andre ord ikke bygge ut sitt eget nett. I stedet planlegges det å leie kapasitet i Telenors nett.

TDC er imidlertid ikke ukjent for Norge. Selskapet tilbyr allerede bredbåndstilknytning og bredbåndstelefoni til norske kunder gjennom TDC Song.

Vil kontakte Konkurransetilsynet
For å være sikker på å lykkes med sine ambisjoner om å bli mobiloperatør i Norge, har TDCs overhode, Henning Dyremose (bildet) i følge Dagens Næringsliv uttalt at Konkurransetilsynet vil bli kontaktet hvis TDC og Telenor ikke får i land en akseptabel avtale innen kort tid.

Det siste året har det norske mobilmarkedet vært preget av flere oppkjøp. For en tid tilbake kjøpte Chess opp den virituelle operatøren Sense, for så å selv bli kjøpt opp av TeliaSonera via NetCom.

Etter at Chess-gründer Idar Vollvik nå inntil videre ser ut til å være ferdig med å sjonglere med norske mobiloperatører, preges det norske mobilmarkedet av det Teleavisens redaktør, Arne Lundamo, kaller et duopol. Der markedet før var fordelt mellom både store og små mobiloperatører, står vi i praksis igjen med Telenor og TeliaSonera som de to regjerende operatørene i Norge.

Enskilda Securities mener i følge Computerworld at TDC Mobile kan komme til å bli et friskt konkurransepust i disse norske oppkjøpstider.

De siste tiders oppkjøp har forøvrig fått konkurransemyndighetene til å rynke på nesa, og Konkurransetilsynet meldte i forrige uke at TeliaSoneras oppkjøp av Chess må gjennom en full vurdering før det eventuelt godkjennes.

(Kilde: TDC, Dagens Næringsliv, Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen