TDC inntar Norge

For en drøy måned siden skrev vi at den danske mobiloperatøren TDC var i forhandlinger med Telenor om en nettavtale i Norge. Nå har de to operatørene blitt enige, og en avtale er klar.

Avtalen innebærer at TDC Song, tidligere TDC Norge, skal leie nettkapasitet av Telenor. Leien inkluderer både GSM-nettet og 3G-nettet. Dermed får vi ikke bare en ny mobiloperatør, men også Norges tredje landsdekkende 3G-operatør.

Selskapet begynner driften som operatør i Norge allerede i begynnelsen av 2006. Avtalen med Telenor er TDCs forsøk på å etablere seg i det norske mobilmarkedet, og å gi kundene en myk start. I første omgang er tilbudet tiltenkt det norske bedriftsmarkedet, samt danske forretningsreisende som oppholder seg i Norge.

Administrerende direktør i TDC Song, Ketil Kivedahl, vil ikke fortelle Computerworld hva slags tjenester selskapet vil komme til å tilby:

- Det er litt tidlig å si, men i første omgang ruller vi ut et sett av produkter til bedriftsmarkedet. Det er i og for seg de samme produktene som tilbys i Danmark og de er de samme som er etterspurte i Norge, sier han.

Kivedahl holder også kortene tett til brystet når det gjelder det norske privatmarkedet. Han presiserer imidlertid at en satsing på norske privatkunder vil skje i løpet av det kommende året.

Om TDC klarer å forandre dagens duopolpregede marked med Telenor og TeliaSonera-eide Netcom på tronen, gjenstår å se. Det er imidlertid ikke tvil om at den nye avtalen betyr økt konkurranse for Norges operatører, noe som har vært mangelvare den siste tiden, skal vi tro kritikerne.

(Kilder: TDC, Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen