Det kan nok ta lang tid før du får høre 1989 på Spotify.
Teknofil
Det kan nok ta lang tid før du får høre 1989 på Spotify. (Bilde: Shutterstock/Spotify/Teknofil.no)

Taylor Swifts plateselskap slår tilbake mot Spotify

– Det ble bare utbetalt en halv million dollar, ikke seks!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det ble mye rabalder da en av USAs største popstjerner, Taylor Swift, trakk hele katalogen sin fra Spotify og skyldte på dårlig betaling som grunnen.

Oppstyret fortsatte da Spotify-sjefen svarte i et åpent brev, og fortalte at Swift ville fått utbetalt seks millioner dollar i løpet av året hadde sangene fortsatt å være på Spotify. 

Nå er det duket for tredje runde i betalingskrangelen, melder The Verge.

I et tilsvar til Spotify-sjefen forteller Scott Borchetta, sjefen for Swifts plateselskap Big Machine, at sangeren har tjent mindre enn 500 000 dollar i løpet av de siste 12 månedene på sine amerikanske brukere. 

Sammenligner epler og pærer

Det er imidlertid ikke så enkelt som å sette en halv million dollar fra de siste 12 månedene, opp mot de seks millionene Spotify-sjefen Daniel Ek snakket om. Tar man med pengene Swift ble utbetalt på global skala, skal det være snakk om to millioner dollar, ifølge en Spotify-talsperson som Time har snakket med. 

Men to millioner dollar fra fjoråret er fortsatt ikke sammenlignbart med hva hun potensielt kunne ha tjent i 2014. Hun slapp tross alt et ekstremt etterlengtet album i år, som trolig ville gitt henne millioner av avspillinger på Spotify. Etter at hun trakk musikken sin fra Spotify ble over én million eksemplarer av albumet solgt i løpet av bare én uke, en milepæl bare 18 album har klart i historien. 

— Musikkindustrien var bedre før Spotify kom

Uansett hvordan de vrir og vender på tallene, er det klart at ingen av partene er særlig fornøyde. Borchetta kaller Spotify en «pest i musikkindustrien» de helst ville vært foruten: 

- Tallene våre viser at musikkindustrien hadde det mye bedre før Spotify kom, sier Borchetta til Times. 

Han sammenligner også pengene utbetalt av Spotify det siste året med anslagsvis 50 000 solgte album, bare en liten brøkdel av totalsalget. 

- Taylor Swift er den aller største musikkstjernen i dag... Hva med alle de andre artistene der ute som sliter med å få karrieren i gang?, spør Borchetta retorisk. 

Hva synes du om krangelen? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Les mer om Spotify-sjefens syn på saken: 
- Vi gir artistene penger fra lyttere som ellers ville piratkopiert »

(Kilde: Time via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen