Taylor Swift foretrekker norske WiMP fremfor Spotify
Teknofil
(Bilde: skjermbilde/TIDAL)

Taylor Swift foretrekker norske WiMP fremfor Spotify

Plutselig dukket albumene hennes opp.

Taylor Swift er kanskje den mest populære artisten i verden akkurat nå. Hun kan vise til gjentatte topplasseringer på Billboard-listen, og det nye albumet hennes selger som hakka møkk i USA. Swift og plateselskapet hennes har derimot vært svært kritiske til streamingtjenester, som de syntes betalte for dårlig. Kritikken gikk først og fremst ut over markedslederen Spotify.

Nå har Taylor Swifts albumkatalog, minus det nyeste albumet 1989, dukket opp på streamingtjenesten TIDAL, skriver Gizmodo. Det samme gjelder for den norske søstertjenesten WiMP.

For litt siden ble det kjent at rapperen Jay-Z ville kjøpe Aspiro AB, som står bak WiMP og den nesten identiske tjenesten TIDAL. Kjøpet blir trolig formalisert i løpet av april, når Aspiro AB går av børsen.

Jay-Z + høyere månedspris?

Gizmodo spekulerer i om Jay-Zs kontakter i musikkbransjen har gitt TIDAL en fordel over Spotify, ettersom den største streaming-kritikeren nå har snudd. Nettsiden tenker at dersom Taylor Swift har latt seg overbevise, vil kanskje andre artister som glimrer med sitt fravær i streaming-sfæren også følge etter.

Det er for øvrig én ting som trolig utgjør en forskjell blant skeptiske artister som Taylor Swift når det gjelder streaming; Flesteparten av Spotify-brukerne er nemlig gratisbrukere, som lytter til musikken i bytte mot reklame.

Hos WiMP og TIDAL er du nødt til å betale en fast månedspris, noe som logisk sett trolig betyr at artistene og plateselskapene får mer betalt per bruker. For WiMP kan du enten betale 99 kroner per måned for standardabonnement, eller 199 kroner per måned for såkalt HiFi-lyd (Lossless FLAC/ALAC). TIDAL-kunder får kun tilbud om HiFi-abonnement.

Nå er Jay-Zs streamingtjeneste også lansert i Norge
Vil TIDAL erstatte WiMP? »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen