Tatovering kan låse opp mobilen din
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Tatovering kan låse opp mobilen din

Slik fungerer den spesielle løsningen.

Motorola har i samarbeid med VivaLnk lansert en ny sikkerhetsløsning som gjør at du slipper å bruke kode eller låsemønster for å låse opp mobilen din. Det skriver Tech Crunch.

Løsningen kaller de «Digital Tattoo», og innebærer at du klistrer en midlertidig tatovering på armen din. I praksis er det altså som et klistremerke som limes godt fast til huden.

Kommuniserer via NFC

I den midlertidige tatoveringen sitter det en syltynn NFC-sensor, som kommuniserer trådløst med mobilen for å låse den opp. Hver tatovering kan brukes i inntil fem dager, og ifølge VivaLnk skal du kunne dusje, svømme og trene uten at den faller av eller blir ødelagt. En ti-pack med klistremerketatoveringer koster drøye 60 kroner, og skal holde til én måneds bruk.

Hensikten med løsningen er angivelig at mobilbrukere i gjennomsnitt låser opp mobilen sin 39 ganger om dagen, og bruker 2,9 sekunder per gang.

At det tar opp så mye tid, mener VivaLnk gjør at stadig flere dropper å låse mobilene sine. Det kan naturligvis være dumt dersom du mister den, eller at noen stjeler den.

Flere alternativer

Foreløpig fungerer riktignok Digital Tattoo kun med Motorola-telefonen Moto X, og tatoveringene selges tilsynelatende bare på det amerikanske markedet.

Uansett er selve løsningen et interessant alternativ til koder og låsemønstre, dersom mobilen ikke har fingeravtrykksleser, som blant annet Samsung Galaxy S5 og iPhone 5S har. Ikke minst kommer det stadig flere smart-armbånd og andre ha på-dingser som vil kunne gjøre akkurat det samme.

Ville du gått rundt med den noe spesielle Digital Tattoo på armen? Kommentér i forumet!

Er dette framtidens tattis?
Denne «tatoveringen» kan du bare se med telefonen »

(Kilder: VivaLnk via Tech Crunch)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen