Tastetrykk kan avlyttes

En ny metode er avslørt som kan brukes til å lage helt ny type spionprogrammer. Blir du utsatt for denne type spionprogrammer hjelper det ikke med kryptering eller lignende sikkerhetstiltak. Du blir rett og slett avlyttet når du taster på tastaturet. Fenomenet kalles "keyboard acoustic emanations".

Det er forskere ved University of California, Berkeley som har avslørt metoden som kan fortelle hvilke taster som tastes med 96% sikkerhet. Dette skal kunne gjøres ved å ta opp lyden som du lager når du trykker på tastaturet. Lyden kan så dekodes til bokstaver og tegn. Det finnes allerede en programvare som gjør dette. En måte å unngå å bli avlyttet er å ha såpass mye bakgrunnslyd i bakgrunnen at dette forstyrrer avlyttingsprosessen.

For å kunne analysere lyden fra et tastatur og oversette dette til bokstaver og tegn brukes ulike metoder, blant annet forskjellige teknikker for språkgjenkjennelse og HMM-modell.

I avhandlingen heter det at hensikten med denne forskningen ikke har vært å utvikle nye metoder som brukes i spionprogrammer, men å avsløre at dette er mulig.

Du finner detaljene om avsløringen i en avhandling på cs.berkeley.edu (PDF-fil). Du kan laste ned gratis Adobe Reader for å lese PDF-filer.

Kilde: theinquirer.net

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen