Taster seg syk

Har du noen gang opplevd nummen tommel på grunn av overdreven teksting på mobiltelefonen? Da er du neppe alene. I Storbritannia tekster folk nå så mye at millioner av mennesker påfører seg selv skader i fingre og tomler.

De over 93,5 millionene med tekstmeldinger som sendes hver eneste dag i landet, har ført til en eksplosjonsartet økning i belastningsskader som skyldes repetetiv påkjenning. De siste fem årene har det blitt rapportert om 38 prosent flere såre tomler og håndledd, og over 3,8 millioner briter pådrar seg SMS-relaterte belastningsskader hvert år.

Det er mobiloperatøren Virgin Mobile som står bak undersøkelsen, som også viser at teksmeldingsfenomenet ikke er i ferd med å avta. Snarere tvert imot. Tolv prosent av de spurte sender 20 tekstmeldinger hver dag, mens ti prosent sender opp til 100 SMS daglig.

Den nye kommunikasjonsmåten bekymrer britiske psykologer. I følge Reuters, sier psykologer at selv om det er viktig for folk å kunne kommunisere, er det en fare for at bruk av verktøy som SMS og e-post kan gjøre folk mer ukomfortable i ansikt til ansikt-kommunikasjon.

I tillegg uttrykkes det bekymring for at noen risikerer å bli direkte avhengig av tekstmeldinger. Denne utviklingen har vi sett i mobilgale land som for eksempel Sør-Korea. Du kan lese mer om fenomenet i saken "Skulker for å taste".

(Kilder: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen