Test

Tastaturet for spesielt interesserte

Das Keyboard har tatt nerder over hele verden med storm, og mange teknologi- og datafrelste har tatt i mot tastaturet med åpne armer.

To varianter
Tastaturet kommer i to forskjellige utgaver. En med helt sorte taster, uten noen tall eller bokstaver, kalt Ultimate, og en versjon med normalt tastaturlayout kalt Professional. Dermed er det altså ikke total krise om du ikke behersker touch 100 prosent til fingerspissene.

Det er imidlertid den helt blanke varianten vi lekt oss med på kontoret, noe som har ledet til mye glede, men også litt frustrasjon.


Den blanke utgaven av Das Keyboard kan være utfordrende i starten.

Nostalgi
Hvis du nå forventer et ordentlig høyteknologisk tastatur, som nesten skriver for deg, vil du bli skuffet. Dette er et steg tilbake i tid, og utviklerne har latt seg inspirere av IBMs klassiker Model M. Her er alle taster mekaniske, og de lager en klikkelyd som er utrolig tilfredstillende for den som skriver, og fryktelig irriterende i et åpent kontorlandskap. Noe mine kollegaer fikk erfare.

Alle innvendige koblinger er også gullbelagte for å sikre høyeste mulig presisjon. Du kobler til med en helt vanlig USB-plugg, og Das Keyboard har selv to USB-utganger for videre tilkobling av andre komponenter.

Multitasking på høyt nivå
Ved siden av en behagelig lang USB-kabel på to meter, er det trykksensitiviteten i tastaturet som gjør det til en drøm å skrive på. En funksjon som kalles N-Key Rollover, gjør at tastaturet kan registrere 12 tastetrykk på en og samme tid, noe som sikkert er veldig praktisk for alle som skriver lynraskt. Ikke at jeg vet noe om det.

Das Keyboard har også tre lekre blå lys som sørger for at du har kontroll over caps lock og andre funksjonstaster, og som også fremhever det vakre, stramme, tyske designet.


Hvis du er vant til å se på tastaturet mens du skriver er denne modellen mer praktisk.

Verdens beste?
Nå skal det sies at jeg ikke har testet samtlige tastaturer i hele verden, men jeg har nå lagt mine klamme hender på ganske mange i årenes løp, og Das Keyboard er definitivt blant de beste.

Følelsen når man skriver er helt unik. Det klikker og klakker mens du lar fingrene gli over tangentene, og ved siden av en herlig nostalgisk følelse, er det utrolig behagelig å skrive på. Alt føles som en lek, og selv om man av og til må rette opp igjen småfeil som dukker opp i starten, blir man raskt vant til å skrive uten å se.

Ulemper også
Det er ikke bare fryd og gammen å benytte Das Keyboard, og ved langvarig, daglig bruk merker man raskt at det oppstår noen utfordringer. Mindre brukte taster har man gjerne ikke full kontroll over, og jeg merket fort at jeg ikke hadde full oversikt over en rekke av tegnene og funksjonene som blant annet skjuler seg bak Fn og Alt Gr-tastene. Dette gjelder jo selvsagt bare for den blanke modellen.

Et annet lite problem kan være passord. Når du skriver inn passord skjules som oftest bokstaver og tall, og det kan være veldig vanskelig å vite om man faktisk har skrevet rett innlogging til nettbanken.

Hurtigere og bedre
Til tross for noen ankepunkt for normale brukere, er Das Keyboard et glimrende produkt. Jeg skriver litt fortere etter mine to uker med tastaturet, og vet nå 100 prosent hvor alle knapper holder hus. Godfølelsen du får når du skriver skal heller ikke undervurderes.

Hvis du har lyst på et godt, presist og mekanisk tastatur som er noe for seg selv, og har 800 kroner til overs, er det definitivt verdt pengene.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen