Tastatur for enhver smak

Tastatur for enhver smak

Et nytt tastatur er kanskje ikke det du legger aller mest tanke bak, men det gjør tydeligvis produsentene. Nettstedet Hongkiat.com har laget en liste over 13 tastatur du aldri har sett før. Her er noen av høydepunktene, men bare husk at ikke alle kan bestilles med æ, ø og å.

Lett å bære med
En god grunn til å kjøpe seg et ekstra tastatur er hvis du trenger noe som er lettere å drasse på enn et vanlig tastatur. Det som kanskje er aller lettest å bære med seg er vel dette sammenrullbare tastaturet i standard QWERTY-utforming. Det er laget i slitesterk plast og kobles til datamaskin via USB.Et lasertastatur kan kanskje også gjøre bærejobben enklere. I-Tech Virtual Keyboard bruker nemlig en projektor for å lage et tastatur i full størrelse på nesten alle overflater. Dette er spesielt beregnet for å bruke med PDA og smarttelefoner. Det koster imidlertid 180 dollar, altså litt over 1100 kroner.

Et minitastatur for å ha på armen er et annet alternativ. WristPC Keyboard fra L3 er et nedkrympet QWERTY-tastatur som er spesielt designet for hardføre omgivelser. Det kan brukes i regnet og kan leveres med selvlysende tegn til bruk i mørket.
 
Ergonomi

I dag legges det også stadig mer vekt på tastatur som er gode å bruke. Det kommer hele tiden nye løsninger på mer ergonomiske tastatur og mus. Ulempen er bare at de tastaturene som skal være gode for kroppen, ikke alltid er så lette å venne seg til å bruke.

Maltron 3D Ergonomic Keyboard er laget for å passe akkurat til formen på hånda di. Hvis du har nogenlunde vanlig størrelse på hendene, skal fingrene treffe akkurat på knottene uten at du stadig må flytte på hendene.

Med sitt svært originale design, skal The SafeType Keyboard også gjøre skrivingen mer avslappet. Du får her med et lite ekstra tastatur hvor du kan programmere inn 10 knapper etter ditt behov. Dermed kan du lage deg et eget system med de mest brukte tastene dine. Tastaturet koster 180 dollar og er beregnet på flittige touch-brukere.


For deg som er glad i å spise og drikke foran PCen, kan dessuten denne tastatur-duken være kjekk. TIDY TIPPIST ser ut som en enkel bordduk, men inneholder et tekstil-tastatur. Slik kan du beskytte tastaturet ditt mot mat og drikke mens du tar lunsjen på kontoret. I motsetning til de fleste tastaturer, kan nemlig du nemlig vaske tastatur-duken når du har grist for mye.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen