Tarzan, tåpelig eller tøff?

En rask sjekk på www.imdb.com viser at det er laget 88 filmer med Tarzan i tittelen fra den første stumfilmen i 1918 frem til 1999 hvor Disney revitaliserte jungelhelten gjennom sin helaftens tegnefilm. Nå er det tid for nok en filmatisering om apenes konge, skapt av forfatteren Edgar Rice Burroughs i 1912.

Utålmodig produsent

Det er Variety.com som melder at Tarzan skal vende tilbake til det store lerretet omkring 2010. Lenge har en filmatisering av Tarzan stått øverst på den allerede smekkfulle listen over filmer den meksikanske regissøren Guillermo Del Toro har ønsket å gjøre. Del Toro skal visstnok allerede ha hyret inn John Colley til å skrive manusutkast.

Men nå har produsent Jerry Weintraub kommet frem til at han ikke vil vente til Del Toro er ferdig med arbeidet på "Hobbiten". I følge Variety har Weintraub funnet arvtageren til Del Toro, nemlig Stephen Sommers.

Et knippe film-Tarzan gjennom tidene: Johnny Weissmüller, Christopher Lambert, Brendan Fraser og Disney.
Et knippe film-Tarzan gjennom tidene: Johnny Weissmüller, Christopher Lambert, Brendan Fraser og Disney.


Fra våpen til lianer

For tiden er Sommers opptatt med å overføre actionheltene fra 80-tallet, G. I. Joe, til det store lerret hvor det nok en gang skal kjempes mot terroristorganisasjonen Cobra. Mye tyder på at han vil komme til å takke ja til å gjøre Tarzan for Warners Bros., og etter alt og dømme vil han skrive manus med Stuart Beattie. De har fra før skrevet manus sammen for nettopp G. I. Joe.

Et utall Tarzan-tilhengere vil nok komme til å protestere mot nyheten om en Sommers-filmatisering. Og det gjenstår ennå å se hvordan Sommers vil gripe fatt i historien om mannen som vokser opp sammen med apene i jungelen. Mulighetene for at Tarzan vil kunne komme til å befinne seg i samme landskap som Van Helsing og Mumien-serien er så absolutt til stede.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen