Test Targus iPad-tastatur

Skriv lynraskt på iPad.

Med dette tastaturet skriver du like raskt som på PC .

Targus iPad-tastatur

Modellnummer: AKB32NO
Vekt: 0,3 kg
Mål: 28,5 x 12 x 2 cm
Layout: Nordisk
Materiale: Plast
Snarveitaster: Søk, foto, mediekontroller
Pris: Ca. 500 kroner

 

Dette liker vi:

  • Meget behagelig å skrive på
  • Enkel oppkobling til iPad/iPhone
  • Nordisk layout
  • Lav vekt

Dette trekker ned:

  • Støy fra tastaturet under tasting
  • Ingen transportbeskyttelse
  • Enkelte tegn er flyttet fra standardplassering

 

 

Targus har levert et nytt tastatur til bruk samme med ulike skjermbrett. Brettet har modellbetegnelsen AKB32NO, som ganske enkelt forteller at det er snakk om et blåtanntastatur med norsk layout.

Selve tastaturet har store taster med kort bevegelse, slik vi ser på de fleste bærbare PC-er. Her er en egen rad for tall, noe som mangler på enkelte andre slike reisetastaturer.

Ikke for Android

Tilkoblingen skjer ved hjelp av Bluetooth, og selv om det er mulig å koble det til nettbrett med Android, så er det ikke å anbefale. Tastaturet er kort og godt ikke ment for Android, og enkelte av tegnene på tastene vil ikke stemme med det som dukker opp når du skriver.

I tillegg til tall og bokstavtaster har tastaturet en rad med funksjonstaster. I praskis har du ingen glede av funksjonstastene F2, F3 og F7 når du bruker tastaturet med iPad eller iPhone, ettersom disse tastene ikke har ekstrafunksjoner for iOS. F1-tasten åpner søk, F4 åpner bildegalleri, mens F7 til F12 har ulike funksjoner for betjening av musikkspiller og volum.

Når vi skriver på tastaturet merker vi oss at alle bokstaver og tall er plassert der vi forventer å finne dem, mens det gjort noen mindre endringer i forhold til plassering av tegn og symboler. Talltastene har de ordinære symbolene, mens et tegn som @ er plassert på en egen tast.

Det er ikke spesielle iPhone-taster, for eksempel for å åpne menyer eller spesielle programmer, ut over søketasten, bildetasten og mediespillertastene.

Snarveitastene er plassert på de litt mindre funksjonstastene over talltastene.
Snarveitastene er plassert på de litt mindre funksjonstastene over talltastene.

Batteridrift

Tastaturet dives av to AAA-batterier, de minste av de såkalte penlight-batteriene. Ifølge Targus skal batteriene holde i opptil 8 måneder, men vi er litt usikre på hvordan de da har beregnet bruksmønsteret.

Å skrive på tastaturet er meget behagelig, og vi har ingen problemer med å holde samme skrivehastighet som på et ordinært PC-tastatur. Den største forskjellen vi merker er den nevnte omrokeringen av enkelte tegn, og at det ikke er noen flate å hvile håndleddene på. Tastaturet er imidlertid så lavt, at det går fint å hvile hendene på bordet. Litt tyngre blir det når vi legger tastaturet i fanget, men det fungerer likevel tålelig bra. En litt tykkere bakkant sørger for at skrivevinkelen blir behagelig.

Vinkelen gjør at vi kan skrive uanstrengt på tastaturet.
Vinkelen gjør at vi kan skrive uanstrengt på tastaturet.

Tastaturet er utført i plast og veier nesten ingen ting. Det er 15 cm dypt, 2,5 cm høyt i bakkant, og 28 cm bredt. Det er med andre ord lite egnet for lommen, selv om du til nød kan tre det ned i en litt romslig jakkelomme. Den lave vekten (296 gram) og de kompakte målene gjør at det ikke er særlig mye bry å få den med seg i en sekk eller veske.

Sofasurf

Rekkevidden på tastaturet er ca 10 meter. Om du kobler nettbrettet eller telefonen til en TV-skjerm, så kan du sitte i sofaen og bruke TV-en som skjerm for nettbrettet.

Selv om vi liker nettbrettet fra Taurus, så er det et par ting å plukke på. Taster du litt hardt, så bråker brettet infernalsk. Det er ikke tastene som lager den bråket, men selve tastaturet, særlig om det ligger på en bordplate som gir ressonans.

Nordiske tegn ligger der du forventer å finne dem.
Nordiske tegn ligger der du forventer å finne dem.

Vårt andre ankepunkt er at det ikke følger med noen form for reisefutteral eller varetrekk. Det er lite fristende å stikke dette tastaturet ned i en bag eller veske uten å gi det en eller annen form for beskyttelse.

Uansett er vi ikke i tvil om at dette er et suverent tilbehør for den som bruker et nettbrett fra Apple. Riktig nok fungerer nettbrettenes skjermtastaturer stort sett greit, men det kan ikke måle seg med opplevelsen av et skikkelig fysisk tastatur. Ønsker du å skrive mye på iPad-en din er dette et meget godt alternativ.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen