Target-hackerne angrepet av andre hackere
(Bilde: Sergey Yechikov / Shutterstock.com)

Target-hackerne angrepet av andre hackere

– Dra til h*lvete, var beskjeden til dem som stjal millioner av kredittkortnumre.

Rett før jul i fjor ble det klart at hackere hadde brutt seg inn i serverne til den amerikanske butikkkjeden Target og forsynt seg av kredittkortinformasjonen til hele 40 millioner kunder, deriblant 2000 norske kunder.

Bare dager senere ble det som en følge av dette meldt om en markant økning i tilbudet av kredittkortinformasjon på Internetts «svartebørs», hvor de sensitive opplysningene ble lagt ut for salg for opptil 600 kroner per kort.

Hackere til unnsetning

Target satte i gang en etterforskning umiddelbart etter at hackingen ble avslørt, men nå kan avisen Wall Street Journal melde at noen har tatt saken i egne hender – nemlig andre hackere.

De samme nettsidene som opprinnelig skal ha tilbudt den stjålne kredittkortinformasjonen fra Target skal nemlig nå ha blitt tatt ned av en gruppe anonyme hackere på mandag.

Nettsidene det er snakk om er undergrunnsforumet Rescator, som er fordelt på de to adressene rescator.so og rescator.cm. Hackingen ble oppdaget av sikkerhetsbloggeren Brian Krebs, som også var mannen som først meldte om Target-innbruddet.

– Dra til h*lvete!

Krebs kunngjorde nyheten i en Twitter-melding, hvor han også la ved et skjermbilde av den meget krasse beskjeden som hackerne la igjen etter å ha hacket seg inn på Rescator-forumet.

– Hei undermennesker og skurker. Svindler-siden deres er borte nå. Gå vekk. Til alle dere som har brukt denne tjenesten til å utpresse og true folks familier: Dra til h*lvete. Til alle «vanlige» svindlere: Dra til h*lvete dere også, men i noe mindre grad, lød meldingen til hackerne.

Det er ennå uvisst hvem de «velmenende» hackerne er. Det er heller ikke klart hvorvidt stengningen av de to sidene vil ha en stor positiv effekt, da minst to andre Rescator-sider fremdeles skal være operative.

Heller ikke nettbank-brukere er trygge: Nytt hackerangrep går ut på å sende brukere til falske nettbanker »

(Kilde: Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen