Tar SSD med ro

En SSD-enhet på innsiden: Masse minnebrikker
En SSD-enhet på innsiden: Masse minnebrikker

I 2009 kommer den første SSD-enheten fra Seagate. Selskapet har foreløpig tatt det svært med ro på denne teknologien – noe som kanskje har vært med rette siden store deler av kundemassen fortsatt er svært skeptisk til SSD. 

Fortsatt ligger prisen pr. GB langt høyere på SSD enn den gjør på tradisjonelle harddisker, men den har allikevel funnet noen nisjer grunnet høy energieffektivitet og minimal søketid. 

Det er foreløpig ukjent hva vi snakker om av kapasitet på Seagates første SSD-produkter, men vi tenker oss mellom 64-256 GB som en god start.

Ifølge en talsmann for Seagate kommer selskapet til å fokusere på "enterprise SSD" - mao. de som er villige til å betale litt ekstra for å få mer driftssikre disker.

Seagate har aldri vært spesielt positive til SSD, men det ser altså ut til at selskapet ikke tar noen sjanser på å henge etter. Både i bærbar- og serversegmentet selges det faktisk en rekke SSD-enheter, mens de på desktop-fronten gjerne benyttes som "oppstarts-disk" for operativsystemet.

Neste år regner diskleverandøren også med å nå en milepæl på magnetiske disker ved å bryte 2 TB-grensen. Detaljspesifikasjonen på disse diskene forblir ukjent foreløpig.

Se utvalget av SSD-enheter på markedet i dag i vår prisguide.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen