Tar oppstartstiden for deg

Hastigheten på datamaskinen din gir deg en god pekepinn på om den er i form eller ikke - og når det gjelder testing på dette er Windows' oppstartstid en av de enkleste, men samtidig krevende løsningene. Når operativsystemet skal lastes inn i PC-ens arbeidsminne må prosessor, RAM og harddisk alle jobbe effektivt for at dette skal skje så kjapt som mulig.

Ved problemer ved samspillet mellom disse tre komponentene, eller om du for eksempel skulle lide av for lite minne, en fragmentert harddisk eller ha uforskammet mange bakgrunnsprosesser, vil dette gi seg tydelige utslag i maskinens ytelse - og mest merkbart er ofte oppstarten. Tar det laaang tid å fyre opp PC-en er det et sikkert tegn på at en opprydding er på plass.

Det finnes mange grep som da kan gi deg kjappere og bedre PC-opplevelse, og ved å ta tiden fra Windows starter opp til det er lastet inn vil du enkelt kunne merke hva som faktisk virker.


BootRacer er et enkelt program som i praksis kun er en automatisert stoppeklokke. Den tar først tiden fra Windows begynner å laste til selve brukerinnloggingen, og deretter tiden det tar til alle bakgrunnsprosesser og/eller -programmer er ferdig startet opp. Fordelen med å faktisk bruke et program i stedet for stoppeklokke er ikke bare at du får mer nøyaktige målinger, det er også slik at du kan sette det opp til å automatisk ta tiden hver gang du starter opp.

Programmet er ganske selvforklarende og kan brukes på XP eller nyere versjoner av Windows. Men husk å slå av manuell innlogging med passord dersom du vil ha så nøyaktige resultater som mulig. BootRacer finner du her.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen