Tar opp film via internett

Med introduksjonen av digitale TV-signaler har også muligheten for å ta opp programmer blitt enklere. Med enkle tastetrykk kan du gjøre opptak av enkeltprogrammer eller serieopptak, og de gamle VHS-opptakene er for mange historie.

Harddiskbaserte dekodere selges som aldri før (såkalte PVR-dekodere), og i den forbindelse har Get gjort en brukerundersøkelse blant sine PVR-brukere. Blant tallene finner vi at hele en av fire benytter seg av internett for å programmere dekoderen sin, tiltross for at selskapet ikke aktivt har fokusert på tjenesten.

- Vi er veldig godt fornøyd med at så mange benytter seg av denne tjenesten. Vi har ikke reklamert for fjernstyrte opptak via internett, og dette viser jo at interessen for digitale muligheter er stor, sier Øyvind Husby i Get til Teknofil.

Kommer også på mobil
Ved hjelp av en datamaskin og internett kan du altså gå inn på harddiskdekoderen i stereobenken hjemme, og redigere opptak du måtte ha glemt i farten. Muligheten for å redigere slike opptak, vil du også snart kunne foreta via mobilen din.

- Vi jobber med en slik mobilløsning, og har kommet nærmere en lansering av tjenesten. Men vi har ennå ingen fastsatt dato for når tjenesten vil være tilgjengelig, forklarer Husby.Viasat vurderer

Digitale tjenester via en harddiskdekoder tilbys av flere leverandører, deriblant Viasat. Selskapet har ingen tilsvarende tjeneste, men vurderer forløpende å tilby kundene mulighet til å betjene opptak på harddiskdekoderen via internett.

- Det stemmer at vi ikke har denne tjenesten. Vi har foreløpig ikke fokusert på denne type tjenester, men har heller jobbet med å tilby våre kunder bra innhold. Men vi vurderer jo selvfølgelig forløpende hvorvidt vi skal øke tjenestetilbudet til våre kunder, forteller Øystein Hygen Christensen i Viasat.Se TV når du vil

Selskapet ser altså forløpende på muligheten for å utvide til mulighet for å foreta opptak via internett. Skulle du likevel glemt å ta opp et program, behøver det nødvendigvis ikke bety at du ikke får sett programmet.

- Viasat har jo andre tjenester, der du blant annet kan gå inn å se programmateriell fra flere av våre kanaler i etterkant. Slik at du kan få med deg programmet, selv om du har glemt å sette dekoderen til å gjøre opptak, avlutter Christensen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen