Tar IP-telefoni til E-serien

Det er ingen hemmelighet at du sparer penger når du ringer via IP-telefoni fremfor fastlinje eller mobilnett. Det har norske Vyke også fått med seg, og lanserer nå sin IP-tjeneste til to mobiltelefoner i Nokias E-serie.

I en pressemelding sier Vyke at de to telefonene som kan benyttes i første omgang er E60 og E70. Grunnen til at nettopp disse mobiltelefonene kan brukes, er at de har støtte for Wi-Fi. Ved hjelp av Wi-Fi, kan telefonene koble seg trådløst til internett i alle WiFi-soner du har tilgang til.

Med Vykes IP-tejeneste integrert i telefonene, har du mulighet til å ringe via IP-telefoni når du er innenfor trådløse WiFi-soner. Dermed slipper du å tenke på dyre minuttpriser via mobilnettene.

Når du kjøper E60, E61 eller E70 er tjenesten allerede installert i telefonen, og du kan selv velge fritt om du vil benytte deg av tilbudet.

5 øre per minutt
Vyke skriver i pressemeldingen sin at du vil kunne ringe til en annen norsk telefon til 5 øre per minutt ved å bruke selskapets tjeneste, Vyke IP.

I følge Vyke selv, er det nye tilbudet ment som et skudd for baugen for de høye roaming-prisene som mange mobiloperatører praktiserer. Roaming-prisen er den prisen operatørene krever av hverandre for at du skal få ringe i andre nett enn nettet til din egen operatør.

- Etter EUs Viviane Redings krav om lavere roaming-priser, har dette blitt fulgt opp av de lokale post- og teletilsyn over hele Europa. Syv mobiloperatører har svart med at roaming-prisene skal reduseres til 45 eurocent per minutt fra oktober 2006, og videre til 36 eurocent per minutt høsten 2007. Vi oppfatter at disse prisreduksjonene fra disse operatørene ikke møter de forventede prisreduksjoner på internasjonal bruk av mobiltelefoni, sier Vyke.

I løpet av sommeren skal Vyke rulle ut kampanjen sin i resten av Europa. Du kan lese mer om Vyke IP og selskapets andre tjenester på Vykes egne nettsider.

(Kilder: Vyke)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen