Tar ikke telefonen

Mobiltelefonen har gjort oss mer tilgjengelige. Eller har den det? En fersk undersøkelse viser at mange av oss ikke tar telefonen når det ringer fra et ukjent nummer.

Undersøkelsen er utført av Norstat for Opplysningen 1881. Av resultatene kommer det frem at mange av oss kun tar telefonen når mennesker vi kjenner ringer. Fire av ti personer lar være å svare på ukjente anrop i arbeidstiden. På hjemmebane velger én av tre å ignorere anrop fra ukjente nummer.

Men det hindrer oss likevel ikke i å finne ut hvem som ringte. 44 prosent av de spurte svarte at de ofte eller alltid tok rede på hvem nummeret tilhørte i etterkant. Her er kvinnene mer nyssgjerrige enn menn, og hele 50 prosent av de spurte kvinnene svarte at de sjekket opp ukjente numre.

Det er også en forskjell i nyssgjerrigheten når det gjelder alder. To av tre under 30 år pleier å sjekke opp ukjente numre, mens bare én av tre personer over 50 år gjør dette.

Undersøkelsen kommer tilnærmet samtidig med at Opplysningen 1881 lanserer sin nye 3G-tjeneste, som sjekker opp ukjente numre for deg samtidig som telefonen ringer. Du kan lese mer om 1881s nye tjeneste i vår artikkel "Aldri ukjent nummer".

(Kilde: Forbruker)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen