Tar altfor dårlige bilder

Fotogiganten Kodak mener at kameramobiltelefoner kan utvikle seg til å bli en ”obskur nisje” hvis ikke produsentene begynner å lytte til kundenes klager. Kodaks konsernsjef Dan Carp henviser til at kameraenes kvalitet ganske enkelt er alt for dårlig.

Økt salg
Sist år ble det solgt mer en 250 millioner mobiltelefoner med innbygget kamera, og kameramobiler representerer allerede 40 prosent av det samlede markedet. Andelen av kameramobiler ventes å øke stadig mer. Dette da de fleste nye mobiltelefoner har kamera.

Men ifølge Kodak er de fleste kjøpere av kameratelefoner faktisk misfornøyde med billedkvaliteten, batterilevetiden og muligheten til å skrive ut bilder.

Kodak var tidlig på banen med digitale kameraer, men glemte å lytte til kundene og mistet sin ledende rolle i markedet. Siden den gang har Kodak mistet store markedsandeler og sliter for tiden med store driftsunderskudd.

I en tysk forbrukerundersøkelse svarer 45 prosent av de spurte at de ikke er tilfredse med sin nye kameramobiltelefon. Om dette er representativt for det skandinaviske markedet er vanskelig å si. Men telefoner som selges i Tyskland selges her, så det er nærliggende å tro at det ikke bare er tyskere som ikke er fornøyd med kameramobilen sin.

Hva synes du om dagens kameratelefoner? Si din mening i forumet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen