Tar 90 000 bøker med i lomma

Elektroniske bøker har foreløpig ikke slått spesielt godt an, og at vi fremdeles holder oss til de gode gamle papirbøkene. 

Nå håper Amazon at dette kan forandres. De lanserte i dag den nye e-bokleseren Amazon Kindle, som lar deg laste ned nye bøker rett fra "boka" via mobilnettet. Amazon samarbeider med operatøren Sprint i Amerika, og nedlastingen skjer via det amerikanske 3G-nettet med teknologien EV-DO. Det skal ta ett minutt å laste ned en hel bok.

Bruker "elektronisk blekk"

Kindle har en seks tommer stor skjerm, og bruker "elektronisk blekk". Denne skjermen sørger for at boka kun bruker strøm idet du blar til neste side.

Boka har plass til 200 bøker, og du kan i tillegg utvide denne kapasiteten ved hjelp av minnekort. Du kan lese i 30 timer før du må lade opp boka, som lades opp til full kapasitet igjen på to timer.

Billige bøker

Ifølge Gizmodo vil det koste 9,99 dollar å laste ned en ny bok til Kindle (rundt 55 norske kroner). Klassikere får en prislapp på 1,99 dollar (11 kroner).

I tillegg skal det være mulig å abonnere på aviser (foreløpig New York Times, Wall Street Journal og Washington Post) og magasiner.

Boka kommer i salg i USA allerede i dag, til en pris på 399 dollar, tilsvarende rundt 2200 kroner. 

Ikke forvent å se denne e-boka i Norge. Siden den bruker EV-DO for å laste ned bøker, støttes den nemlig ikke i norske mobilnett.

Amazon.com finner du mer informasjon om Kindle, og en liste over tilgjengelige bøker.

(Kilder: Gizmodo, Dingz, Newsweek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen