Tar 605 kroner for datakabel

Det var en MP3-spiller av denne typen Mats mistet den verdifulle kabelen til. (Foto: Sony)
Det var en MP3-spiller av denne typen Mats mistet den verdifulle kabelen til. (Foto: Sony)
Denne kabelen koster deg 605 kroner om du handler på EET.no.
Denne kabelen koster deg 605 kroner om du handler på EET.no.

At tilbehør til MP3-spillere og mobiler ofte er dyrt er ingen nyhet, og det finnes mange skrekkeksempler på tilbehørspriser.

En av våre forumbrukere, Mats (aka Blueone), ble svært overrasket da han skulle kjøpe en ny datakabel, etter å ha mistet den som fulgte med MP3-spilleren sin av typen Sony NWZ-A828.

– Leverandøren skulle ha 605 kroner inkludert frakt, noe jeg synes var en svært høy pris. Spesielt når MP3-spilleren bare kostet 1400 kroner, sier Mats til Amobil.

Astonomisk pris hos EET.no

Mats fant ut at det eneste stedet i Norge som hadde kabelen, var Sonys deledistributør EET.no. Kabelen koster egentlig 370 kroner, men med frakt og merverdiavgift ble summen 605 kroner, noe som selvsagt er en svimlende sum å betale for en liten kabel.

MP3-spilleren bruker ikke standarder som Micro-USB eller Mini-USB, men følger Sonys egne standard. Dette gjør at det ikke florerer av kabler som dette i butikkhyllene, og prisen kan leverandøren selv bestemme.

– Tilbehør som dette kan fort koste en del, fordi det må fraktes og håndteres i små kvanta, sier Bengt Boquist, salgssjef i EET.no, til Amobil.

Bonquist skylder også på at prisen fra produsenten ofte er dyr på slikt tilbehør, og sier at i de tilfeller der det finnes uorginale kopier er prisene rimeligere.

Sony ordner opp

Sony har lagt merke til problemet med denne dyre kabelen, men har ikke hatt produktet på sine egne lagre fordi den ikke regnes som en reservedel. Nå gjør imidlertid Sony noe med saken.

– Dette er en for høy pris, men nå har vi lagt den inn i vårt eget system til tross for at det ikke er regnet som en reservedel. Kabelen er nå tilgjengelig til en veiledende pris på 170 kroner inklusive merverdiavgift, sier Ole Magnus Lervik Zmuda, produktsjef i Sony Norge, til Amobil.

Det betyr at du endelig kan kjøpe kabelen fra butikker eller nettbutikker som forhandler Sony-produkter, og kan vente å betale en mye hyggeligere pris for kabelen.

– Kabelen følger i utgangspunktet med MP3-spilleren, men vi så behovet og måtte gjøre noe med det, sier Zmuda.

– Dette var en hyggelig nyhet, sier Mats, som heldigvis ikke har bestilt kabelen ennå.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen