Richard Branson.

Teknofil Tar familien med til verdensrommet

Richard Branson. (Bilde: Virgin Galactic)

Tar familien med til verdensrommet

Den britiske industrimagnaten Richard Branson sier onsdag at han og familien vil bli de første ombord når det nye Virgin Galactic romturismeprogrammet lanseres.

Han har skissert sine planer ved Farnborough Air Show, og sier han selv, sønnen Sam og datteren Holly håper å reise til værs med SpaceShipTwo mot slutten av 2013, melder AFP.

Farkosten WhiteKnightTwo vil bli brukt til å sende SS2 ut i rommet, og vil også bli brukt til et nytt oppskytningsfartøy, LauncherOne, som skal bringe små satellitter ut i rommet til en brøkdel av dagens kostnad, sier Branson.

– Til neste år vil Holly og Sam slå følge med meg for den første reisen til rommet, sier han under en pressekonferanse sørvest for London.

Les også: Richard Branson satte verdensrekord

– Å komme seg ut i rommet er vanskelige saker. Jeg tenker stadig på det. Omkring 120 mennesker har allerede tegnet seg for den 96 kilometer lange, to timers reisen til rommet, til en prislapp av 128.000 pund (1,3 millioner kroner) per person.

Branson legger til: «Virgin Galactics mål er å revolusjonere måten vi kommer oss til rommet». LauncherOne er ventet å være klar til drift i 2016, og kan bære opptil 227 kilo.

Les flere nyheter

Les mer om romfart

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen