(Bilde: Foto: Mark Roberts Motion Control / Montasje: Akam.no)

Tar bilder fra umulige vinkler

Roboter hjalp til med noe av fotograferingen på Wimbledons Center Court.

For å få de virkelig gode bildene på store idrettsarrangementer kreves det kløkt og oppfinnsomhet fra både fotograf og utstyrsleverandør. Spesielt har bruken av roboter fått stor oppmerksomhet.

Les også: Reuters brukte roboter for å fotografere OL i London

Dette har Nikon fått med seg og gått inn i samarbeid med robotleverandøren Mark Roberts Motion Control (MRMC). Sammen har de laget utstyr fotografen Bob Martin tok med seg til Wimbledons Center Court.

Nye muligheter på trange arenaer

Problemet med en tennisbane som Center Court er at den er trang. Det er lite plass og dermed må man finne nye løsninger for å få de beste bildene. Bob Martins løsning var å plassere et Nikon D4 og MRMCs robothode SFH-30 på taket av tennisstadion.

Robotens utsikt fra taket av Wimbledons Center Court.
Robotens utsikt fra taket av Wimbledons Center Court.Foto: Mark Roberts Motion Control

Det spesielle med SFH-30-hodet er at det skal kunne bevege seg veldig fort, veldig nøyaktig og ikke minst ha en veldig lav tidsforsinkelse mellom når man trykker på den eksterne utløserknappen og når kameraet faktisk tar bildet.

Les også: Fjernstyr kameraet med mobiltelefonen

I tillegg ble det montert tre andre Nikon D4 på samme type robothoder. De tre ble inndelt i ett hovedkamera og to slaver, og basert på informasjon fra hovedkameraet fulgte slavene det samme motivet og tok bilder av det samtidig som hovedkameraet. På den måten kunne Bob Martin ta bilde av Wimbledon-vinneren Andy Murray fra tre forskjellige vinkler på en gang.

Andy Murray vant Wimbledon-turneringen, og ble tatt bilde av fra taket.
Andy Murray vant Wimbledon-turneringen, og ble tatt bilde av fra taket.Foto: Bob Martin

For trange arenaer kan dette utvilsomt være med på å skape flere interessante bilder fra sportsarrangementer. Som Bob Martin selv sier i pressemeldingen: "Ved å bruke dette systemet blir det umulige mulig, og det kan være med på å gjøre sportsfotograferingens framtid veldig spennende".

Kilde: Photography Monthly

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen