Tar backup fra Facebook og Flickr
(Bilde: Seagate, All Rights Reserved)

Tar backup fra Facebook og Flickr

Seagate Backup Plus er første til å hente samtlige bilder fra sosiale tjenester.

Det finnes mange løsninger for sikkerhetslagring av innholdet ditt, og nettskytjenester blir stadig mer populære. Mange vil nok også foretrekke sikkerhetskopiering på fysiske enheter hjemme hos seg selv, og nå slipper Seagate et produkt som kan kopiere bilder og annet fra både PC-en din og sosiale nettsider som Facbook og Flickr.

Seagate lanserer nemlig en ny serie med eksterne harddisker kalt Backup Plus. Disse boksene er ment for sikkerhetskopiering, og Seagate påstår samtidig at de er verdens første av sitt slag til å tilby slik lagring av innhold fra sosiale nettverk.

Ett klikk er nok

Foto: Seagate, All Rights Reserved

Backup Plus fungerer for både Windows og Mac, og skal gjøre det enkelt å velge og kontrollere hva du vil sikkerhetskopiere ved hjelp av brukergrensesnittet Seagate Dashboard.

Fokuset ligger på «ettklikksløsninger» for både lokale filer og innhold fra sosiale nettverk. På sistnevnte skal du ved hjelp av ett klikk kunne lagre (laste ned) og dele (laste opp) bilder og videoer på Facebook og Flickr.

De eksterne harddiskene kommer i hovedsakelig to varianter: Portable og stasjonære modeller. De portable enhetene får lagringskapasiteter på 500 GB, 750 GB og 1 TB, mens de stasjonære produktene støtter mellom 1 TB og 4 TB.

Automatisk sikkerhetskopiering er sikkert blåbær for de fleste over gjennomsnittet datainteresserte, men Backup Plus kan passe midt i blinken for mindre teknologisk kyndige folk.

Pris og tilgjengelighet

Backup Plus-modellene blir tilgjengelig umiddelbart (i hvert fall for amerikanerne) på diverse utsalgssteder, men vi her i Norge må vel smøre oss med litt mer tålmodighet.

Du har valget mellom ulike farger (se bildet ovenfor), og prisene er fra 120 dollar til 140 dollar for de små modellene, og 130 dollar og 250 dollar for de store, stasjonære.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Med merverdiavgift kommer disse prisene i Norge på cirka 900 kroner til 1050 kroner for de portable enhetene, og 980 kroner til 1900 kroner for de stasjonære.

(Kilde: Seagate)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen