Tapte hundre millioner

Netcoms August Baumann smilte neppe så stort da tallene for fjerde kvartal kom. (Foto: Netcom)
Netcoms August Baumann smilte neppe så stort da tallene for fjerde kvartal kom. (Foto: Netcom)

I 2005 bestemte Post- og teletilsynet seg for at både Telenor, Netcom, Tele2 og Teletopia skulle pålegges et pristak på terminering av mobilsamtaler fra andre mobilnett. Med terminering menes den operasjonen netteieren foretar når en samtale mottas fra et annet mobilnett og overføres i kunder til eget nett.

Beslutningen falt ikke i god jord hos Netcom, som strittet imot helt til oktober i fjor. Men etter sviende dagsbøter valgte Netcom til slutt å gi seg, skriver Dagens IT.

Nå er operatørens tall for fjorårets fjerde kvartal klare, og pålegget om lavere termineringsavgift har satt sine tydelige spor på inntektstallene til Netcom. Ifølge Netcom-sjef August Baumann tapte Netcom hele 100 millioner på de nye termineringsavgiftene.

- Det nye termineringsregimet slo oss med full effekt i fjerde kvartal. Det påvirker resultatet umiddelbart, sier Baumann til Dagensit.no.

Tapte 26 kroner per kunde

Til sammen hadde de to Telia Sonera-eide operatørene Netcom og Chess et tap på 26 kroner per kunde i fjorårets fjerde kvartal sammenliknet med året før. Og det til tross for at hver kunde i gjennomsnitt ringte 13 minutter mer det forrige kvartalet enn i det tilsvarende kvartalet i 2006.

- Volumøkningen klarer ikke kompensere for prisfallet. Dette er en utfordring for oss, og vi er avhengig av å finne nye tjenester som kan dekke opp for prisfallet, sier Baumann.

- Gratiskultur

Baumann mener at det norske mobilmarkedet er preget av en såkalt gratiskultur.

- Det er en del irrasjonelle aktører som har skapt en gratiskultur i det norske markedet. Det gjør markedet ganske utfordrende å manøvrere i, mener han.

(Kilder: Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen