Tappes for penger hver dag

Tappes for penger hver dag

Nordeas nettbank blir angrepet hver dag, og så langt har åtte millioner kroner forsvunnet fra det som kan være Sveriges største nettbedrageri noen sinne.

Det skriver Computerworld.

Russisk mafia
Ifølge det svenske politiet har russiske kriminelle stjålet flere millioner kroner fra Nordea-kunders konti siden i høst, ved hjelp av en skreddersydd trojaner.

Nordea lover likevel at norske nettbankkunder er sikre.

Til sammen har åtte millioner svenske kroner forsvinnet fra banken og mer enn 250 kunder har blitt rammet. 121 personer er mistenkte.
Nordea har visst om angrepene i tre måneder, men har ennå ikke informert sine kunder, skriver avisen.

Forsetter svindelen

Politiet har funnet ut at innloggingsinformasjon fra kunder ble sendt til servere i USA og deretter Russland. Ukjente personer logget seg så inn med den stjålne informasjonen, og overført store summer fra banken. Verken Nordea eller politiet lykkes i å stoppe inntrengingen.

Lillian Brun fra Länskriminaliteten forteller til ComputerSweden at fremdeles skjer det ett innbruddsforsøk om dagen, tre måneder etter at de første innbruddene ble oppdaget.

Politiet tror det dreier seg om en organisert liga fra Øst-Europa, men foreløpig har ikke politiet klart å identifisere hovedpersonene som trolig befinner seg i Russland.

Andre rutiner i Norge
Nordeas nettbankkunder i Norge kan imidlertid puste lettet ut.

- Det er riktig at vi blant annet har en sikkerhetssperre ved betalingsbekreftelse. Det som har skjedd i Sverige, kunne ikke skje hos oss, sier Kjell Flø, informasjonssjef i Nordea, til Computerworld.no.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen