Taper milliarder på opplåste iPhone

Flere analytikere ved Wall Street har begynt å lure på hvor mange iPhone-mobiler som faktisk er solgt og aktivert via den offisielle metoden. Tall fra Apple viste nemlig store forskjeller fra tallene fra den eksklusive distributøren AT&T.

Kvalifiserte analyser får derfor analytikerne til å tro at Apple taper milliarder på alle de som låser opp mobilene, ifølge Cellular News.

Les også:

- Syk betaling for opplåst Iphone
- iPhone 1.1.3 er hacket
- Iphone-hysteriet fortsetter

Enorme konsekvenser

Apple hevder nemlig at de har solgt 3,7 millioner iPhone-mobiler i løpet av 2007. AT&T hevder på sin side at de kun har aktivisert omtrent to millioner mobiler. Det vil si at rundt 1,7 millioner iPhone-mobiler ikke er registrert. Tar analytikerne med mobilene som er solgt i Europa synker tallet uregistrerte mobiler med mellom 300 000 og 400 000.

Uansett regner analytikerne med at mer enn én million Apple-mobiler er låst opp via uoffisielle metoder, noe som er mer enn en fjerdedel av det totale salget. Det har enorme konsekvenser for selskapet, som taper penger på alle de opplåste mobilene.

Taper milliarder

Toni Sacconaghi hos Bernstein Research hevder i sin rapport at opplåste mobiler kan hjelpe selskapet i å nå sitt mål om å selge 10 millioner mobiler i året. Problemet er at de skader inntektene til selskapet, siden disse ikke benytter de lukrative inntektsavtalene Apple har med operatørpartnerne sine.

Sacconaghi regner med at Apple taper mellom 300 og 400 millioner dollar for hver million mobiler som ikke aktiviseres gjennom offisielle partnere. Det vil si et tap på mellom 1,63 og 2,17 milliarder kroner.

Tilgjengelig flere steder

Kanskje ikke så rart at Apple kjemper med nebb og klør mot hackerne som låser opp mobilene fra selskapet. Noen tror imidlertid det kan hjelpe så fort mobilen blir tilgjengelig i flere områder.

- Vi tror Apple kan redusere antallet opplåste mobiler ved å øke tilgjengeligheten til langt flere områder, og ved å redusere prisforskjellene mellom markedene, sier Keith Bachman i BMO Capital Markets.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen