Taper gigantsummer hver uke

Motorola kunne i går presentere kvartalsresultater for de tre første månedene i år. Og det var lite hyggelig lesning for aksjonærer og ledelsen i selskapet. På ett år har selskapet halvert markedsandelen, og taper penger så det suser. På tre måneder har Motorola tapt 418 millioner dollar, eller hele to milliarder kroner.

Halvert

(Foto: Motorola)
(Foto: Motorola)

Ifølge Greg Brown, selskapets nye direktør, har Motorola nå en markedsandel på 9,5 prosent i mobilmarkedet. Dette er en halvering fra samme tid i fjor, da selskapet hadde hele 17,5 prosent markedsandel og var verdens definitive nummer to av produsentene. Antallet solgte telefoner falt fra 45,4 millioner enheter i fjor til 27,4 millioner under første kvartal i år.

Fortsetter fallet nå vil selskapet bli passert av LG og Sony Ericsson i markedsandel i løpet av året.

Dessverre for Motorola er det få lysglimt i mørket. Selskapet taper penger på alle fronter, med mobildivisjonen som største tapssluk, og tross stor utskiftning i selskapets ledelse har ikke de nye kreftene klart å snu utviklingen.

Kan bli mindre enn LG og Sony Ericsson

Greg Brown sa under presentasjonen av resultatene at tapene vil fortsette, men at man håper på å stabilisere salget på dagens nivå.

Brown sier nå at ledelsen nå vi fokusere på å kutte stort i kostnader, deriblant i utvikling og produksjon. Men i tillegg fortsetter prosessen med å splitte selskapet i to og eventuelt selge, slik selskapet varslet i mars.

(Kilde: Cellular News, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen